35 C
Novi Pazar

Rektorska konferencija “Alpe Adria Univerziteta” na UNINP

Array

Published:

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru predao je jednogodišnje predsjedavanje Rektorskom konferencijom “Alpe Adria Univerzitetima” Univerzitetu u Skadru. Sastanak naučnog komiteta na kojem je učestvovalo 15 rektora i prorektora iz ovog regiona uključujući univerzitete iz Italije, Austrije, Hrvatske, BiH, Albanije i drugih država održan je na Internacionalnom.

-Čast nam je da smo bili Predsjedavajući, jedan od rijetkih univerziteta u Srbiji na ovoj prestižnoj funkciji. Radili smo dosta projekata, radimo na povezivanju i sporazumima o saradnji koji će omogućiti nastavnicima a prije svega studentima da obilaze različite zemlje, univerzitete, da nešto novo nauće. Naravno, radimo na zajedničkim diplomama tako da će pored naše dobiti i druge diplome.To su projekti koje smo danas, ranije dogovarali a i u budućnosti ćemo dogovarati, istakao je prof.dr. Suad Bećirović rektor UNINP.

Internacionalni univerzitet preuzeo je predsjedavanje od Italije. Inače, Generalna skupština “Alpe Adria Univerziteta” bira predsjedavajućeg a rotiranje na ovoj funkciji vrši se nakon godinu dana.

-Jako mi je drago što sam na ovako mladom I brilijantnom Univerzitetu posebno u ovom region punom omladine I vrlo interesantnom za nas.  Vjerujemo da je mogućnost koju pružu ova Rektorska konferencija izvanredna s obzirom na činjenicu da su regije daleko jedna od drugih I činjenica da se danas ovdje sastajemo izuzetna je stvar, ističe Maurizio Manzin rektor Univerziteta u Trentu.

Abramo Šabib, direktor italijanske Diplomatske Akademije iz Verone.

naglašava da je zadovoljstvo biti dio jedne ovakve inicijative prvenstveno zbog činjenice da je ovo regija saradnje.

-Nadamo se da će u buduće biti još izvanrednija. Ovakve inicijative smatram da su značajne zbog mogućnosti da studenti i akademski miljei jednostavno između sebe mogu dijeliti i zajedničko naslijeđe kao I ideje o napretku Akademije.

Ovakva članstva i saradnje omogućavaju studentima Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru da napreduju i stječu kvalitetna znanja.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img