29.1 C
Novi Pazar

Muftija Dudić na donatorskoj večeri u Parizu – Još 260.300 eura za džamiju u Parizu

Array

Published:

Nakon večeras održane svečanosti u povodu 25 godina postojanja Džemata u Parizu, upriličeno je i donatorsko sijelo na kojem je obećano 260.300 eura (dvjesto šezdeset hiljada i tri stotine eura) za kupovinu novih džamijskih ovog džemata u francuskom gradu Parizu.

Večerašnju donatorsku akciju pokrenuo je muftija dr. Mevlud ef. Dudić donacijam u ime Mešihata IZ-e u Sandžaku i Srbiji, a podržao ga je hfz. Senaid Zajimović donacijom u ime Vakufske direkcije Rijaseta IZ-e u BiH.

Podsjećamo da je ovo nastavak donatorske akcije koju je prije devet godina pokrenuo rah. akademik muftija Muamer Zukorlić, tačnije 10. marta 2013. godine, kada je obećano početnih 156.000 eura. No, akcija je tada samo započeta i traje već punih devet godina. U toj akciji do sada je prikupljeno 1.101.956 eura koje se nalaze na računu džemata, što će sa noćas obećanih 260.300 eura ukupno iznositi 1.362.256 eura.

Predstavnici džemata intenzivno tragaju za adekvatnim objektom, te se u skorije vrijeme očekuje realizacija skoro decenijske akcije ovog džemata koja će, ako Bog da, rezultirati kupovinom reprezentativnih prostorija za porebe džemata, na ponos zajednice.

Tekst i foto: Agencija SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img