29.1 C
Novi Pazar

Delegacija USS u posjeti gazdinstvu Jašara Balića u selu Dobri dub

Array

Published:

U okviru svoje posjete Tutinu, predsjednik Ujedinjene seljačke stranke posjetio je gazdinstvo privrednika Jašara Balića u Dobrom Dubu. Miletić je tom prilikom poručio da će se u Skupštini Srbije zalagati za veći razvoj sela i poljoprivrede.

Predsjednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je nakon obilaska imanja Jašara Balića, bio oduševljen organizacijom i načinom funkcionisanja tog gazdinstva i kazao da država treba ovakvim domaćinstvima da pruži bolje uslove i podsticaj za razvoj.

„Ja bih se zahvalio mom prijatelju Jašaru Baliću, čovjeku koji je stvarno dao sebe da dođe na svoje ognjište. Ja sam sinoć bio sa njim u obilazak njegove kuće u Pazaru, pokazao mi je i sve ove stvari ovdje, a jedna od najbitnijih stvari jeste to da je njemu ovdje srce. Ja sam čovjek koji je rođen u jednom selu, tu radimo poljoprivredna gazdinstva ali mi imamo nekoliko krava, više ni njih nemamo, bavimo se ovčarstvom i mogu da kažem da čovjek koji je zaradio u Njemačku da bi ovdje uložio, tom čovjeku treba dati veću podršku, ne samo riječima već i djelima da mu se pomogne. Sve ono što on radi to ostaje tu, sve su to stvari bez kojih ne može da se živi. Ovaj period koji je iza nas, korona, problemi u Ukrajini, to je sve vidljivo da bez jakog sela, bez stočarstva nema razvoja poljoprivrede. Ja svim srcem podržavam svog prijatelja i želim da zajedno u narednom periodu uspemo da se ovakvim sredinama obezbjede veća sredstva, da tu ne bude nekih tehničkih problema da neko ne može da ostvari svoje pravo, nego da neke stvari budu praktično urađene i da to bude vidljivo. Objekat i sve ovo što je urađeno je iz njegovih sredstava, kako sam čuo da nijednu stvar nije dobio od nadležnih, što mislim da je greška. Takvim ljudima svi moramo dati podršku. Pešter je mjesto koje je napravljeno za stočarstvo, Pešter ima šanse da se bavi stočarstvom, da ima veći broj grla ovaca, veći broj grla krupne stoke i na tome mi trebamo da radimo. Tu je naše bogatstvo, tu je naša šansa i takvim ljudima moramo dati još veću mogućnost.“

Domaćin Jašar Balić zahvalio se Miletiću na posjeti.

„Ja sam par puta bio u posjeti našem prijatelju Miletiću i želim da mu se zahvalim lično, kao čovjeku, meni je najbitnije u životu biti čovjek a onda ostale pozicije na kojima je on. Mnogo lijepih riječi sam od njega čuo, mnogo savjeta od jednog divnog čovjeka i hvala mu puno što je danas posjetio naše gazdinstvo. Milija iz Svrljiga je došao da nas posjeti a vjerovali ili ne, nikada nisam dobio posjetu iz naše lokalne samouprave, a ona je odavde udaljena par kilometara. Kao što je on i kazao, znamo svi da sam već godinama u inostranstvu, da sam ovdje uložio sav trud, uložio sam najprije sebe, ovdje sam rođen i kao što sam mnogo puta rekao ovdje ću i kada dođe vrijeme umrijeti. Hvala vam još jednom što ste nas posjetili i želim da se ugodno osjećate ovdje kod nas, čovjek poput vas je uvijek dobro došao kod nas.“

Miletić je na kraju posjete gazdinstvu Balić rekao da će nastaviti zajedno da rade, da se živi bolje, da se daje veća podrška područjima kao što su Sjenica, Tutin, Novi Pazar, Svrljig, Knjaževac, Bela Palanka i taj dio jugoistočne Srbije, jer je tamo potrebna veća pažnja, da se više pomogne razvoju poljoprivrede i opstanku na selu.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img