19.3 C
Novi Pazar

Obilježen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Array

Published:

U Kulturnom centru, Policijska uprava u Novom Pazaru obilježila je Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici grada Novog Pazara, opštine Sjenica, sudova i tužilaštava, Vojske Srbije, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici drugih policijskih uprava, javnih preduzeća i ustanova i brojni drugi gosti.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić poručio je tom prilikom da su pripadnici policijske uprave u prethodnom periodu uspjeli da ostvare povoljno stanje bezbjednosti, brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih oblika krivičnih djela, kao i identifikovanje i hapšenje izvršilaca.

“Realizacijom planiranih poslova i zadataka, ostvareni su zadovoljavajući rezultati. Svi poslovi su obavljeni zakonito i preofesionalni, a zahtjevi građana rješavani su u najkraćem roku. U prethodnom periodu od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru, efikasnim radom policijski službenici rasvijetlili su 70% tih krivičnih djela. U neprekidnoj borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom, realizovano je 207 zaplijena i oduzeto oko 180kg narkotina. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja nedozvoljene akcizne robe, zaplijenjeno je ukupno 88.685 paklica raznih cigareta, oko 250kg duvana i razne druge akcizne robe. Vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 23 miliona dinara. Uspjeli smo da očuvamo i stabilan javni red i mir. Izvršeno je obezbjeđenje velikog broja javnih skupova, kulturnih događaja, političkih skupova i sportskih manifestacija. Tom prilikom nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Na području kopnene zone bezbjednosti, očuvano je stabilno stanje bezbjednosti. Kada je u pitanju oblast bezbjednosti saobraćaja, otkriveno je 24.552 prekršaja, 414 vozila je isključeno iz saobraćaja jer su vozači vozili pod dejstvom alkohola, dok je 77 vozača isključeno iz saobraćaja jer su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Na našim putevima poginulo je, nažalost, u proteklih godinu dana 7 osoba. Ove godine stanje bezbjednosti u saobraćaju možemo ocijeniti kao povoljnije s obzirom da u prvih 5 mjeseci ove godine u saobraćaju je smrtno stradala 1 osoba.”

Policijska uprava u Novom Pazaru je bogatija za 22 nova pripadnika policije koji će u narednom period pružiti pun osjećaj sigurnosti, naglasio je načelnik Ljajić.

“U cilju unapređenja rada opredjeljeni su policijski službenici za rad u lokalnoj zajednici koji svojim djelovanjem doprinose unapređenju saradnje između policije i građana i koji kroz neposrednu komunikaciju sa građanima, interesuju se za njihove probleme i bezbjednosne potrebe. U cilju poboljšanja uslova rada kao i proširivanju kapaciteta, radnog prostora, a prije svega zgrade upravnih poslova, ove godine planirana je izgradnja, nadogradnja i rekonstrukcija postojeće zgrade Policijske uprave. Posebno sam ponosan na sve policijske službenike ove uprave koji su izdvojili svoj dio plate i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su ovo prilikom bili Centar za autizam i razvojne smetnje CODE i udruženje za pomoć nedovoljno razvijenim osobama “Tahir Taša Delić” u Novom Pazaru. Također, svoju humanost policijski službenici pokazuju tako što se uvijek odazivaju za učešće u akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Veoma je važno da policija u svom radu ima podršku dobru saradnju sa ostalim državnim organima i lokalnom samoupravom, da tako svi zajedno stvaramo uslove da Novi Pazar bude stabilna bezbjedna sredina za sve građane.”

Policijska uprava u Novom Pazaru je dodijelila zahvalnice ljudima koji su dali veliki doprinos u radu.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img