18.5 C
Novi Pazar

U arapskim zemljama nema takve širine kakvu nudi Fakultet za islamske studije

Array

Published:

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru nudi bezbroj mogućnosti. Prije svega, ističu profesori, neophodno je izaći iz okvira razmišljanja da studenti posao jedino mogu naći u okviru Islamske zajednice.

Postoji određeni strah kod ljudi da će moći naći zaposlenje jedino u Islamskoj zajednici ili eventualno u sektoru obrazovanja. To nije tačno. Velike su mogućnosti za student FIS-a jer mogu da se usavršavaju u drugim naukama. FIS nudi jednu fleksibilnost da imaju izbor u odabiru određenih predmeta. Jezik je vrlo važan, arapski je temelj a engleski jezik prozor u svijet, poručuje magistar Osman Softić prof. engleskog jezika i lektor FIS-a.

Dr. Nizar Umran, profesor arapskog i engleskog jezika  kaže da FIS ima fleksibilnost i u predmetima što nema na drugim islamskim fakultetima.

– Daje mogućnosti studentima u raznim oblastima uz naučen arapski i engleski jezik. Prozor je za naše student u smislu otvaranja mogućnosti za posao. Mogu da rade i kao novinari, informatičari, sve im je to omogućeno. U arapskim zemljama nema takve širine kakvu nudi Fakultet za islamske studije.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img