29.1 C
Novi Pazar

OŠ “Bratstvo” ispraća 180 učenika

Array

Published:


Maturanti će ove godine završi ispit polagati od 27. do 29. juna kao osnov za završetak osnovnog obrazovanja i ujedno za upis u srednje škole.

Osnovna škola “Bratstvo” ove godine ispraća 180 učenika.

“Veoma je važno da se kaže da postupamo u skladu sa stručnim upustvom koje je Ministarstvo prosvjete poslalo svim školama u Srbiji, imamo koordinaciju i sa našom školskom upravom u Novom Pazaru, tako da je sve spremno za ono što će se odigrati za učenike koji se 8 godina pripremaju za ovaj završni ispit nakon čega slijedi i upis u srednju školu.”

Polaganje male mature ove godine se dočekuje u drugačijim okolnostima zbog serije dojava o bombama u školama. Iz osnovne škole “Bratstvo” ističu da će se potruditi da učenicima obezbjede potpunu sigurnost i da omoguće da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i sa školskim upravama reagovalo je adekvatno sa situacijama, tako da smo uvijek spremni na neka nova iznenađenja. Neće nas iznenaditi i da se nešto desi za vrijeme male mature jer smo iz Ministarstva dobili uvjeravanja da imamo potpuno spreman odgovor i ne vjerujem da će biti bilo kakvih promjena. Ono što je najvažnije jeste da su djeca spremna, da su prošla onaj pripremni dio za završni ispit koji će se održati u ta tri dana i da će doći do svog željenog smjera koji su planirali da upišu.”

Ističu da ukoliko bude razloga da se određeni časovi nadoknade, to neće biti neki veliki problem ali da vjeruju da to neće biti potrebno.

“Ministarstvo svakako dopušta onih 5% da se ne ostvari u toku godine iz nekog razloga. Mi smo kao što znate u prethodne dvije godine prošli period korone tako da smo potpuno spremni za svaku moguću varijantu. Ono što želim da poručim našim osmacima iz cijelog grada ali i svima širom Srbije, jeste da je veoma važno da ozbiljno pristupe završnom ispitu, dežurni nastavnici će biti ozbiljni, odgovorni i ne trebaju računati da će biti nekog prepisivanja i dovijanja. Naprosto neka pokažu ono znanje za koje se spremaju 8 godina i vjerujem da će doći do svog cilja.”

Kao i prethodnih godina bodovanje je isto. Učenik može imati ukupno 60 bodova na osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu i 40 na osnovu rezultata završnog ispita.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img