35 C
Novi Pazar

PU „Reuda“ organizirala svečanost povodom ispraćaja 24. generacije

Array

Published:

Predškolska ustanova „Reuda“ organizirala je priredbu i svečanost povodom dodjele doploma i uvjerenja o završnom predškolskom programu 24. generacije mališana.

Prvu grupu koja se prisutnima predstavila u Kulturnom centru činilo je 105 predškolaca iz 7 odjeljenja. Program je počeo učenjem ajeta iz Kur’ana Časnog, nakon čega je uslijedio prigodan program.

U ime kolektiva prisutnima se obratila upravnica Predškoske ustanove „Reuda“ Elvir Mekić ističući da su mnogi polaznici ovog vrtića, danas uspješni ljudi koji imaju svoje karijere.

„Odgajanje djece jeste veoma težak i zahtjevan, ali predivan posao koji se u ovoj ustanovi obavlja sa mnogo ljubavi, strpljenja i entuzijazma. Ova djeca su spremna za školu u to sam sigurna, ali ne samo za školu već i za život uopšte. Naučeni da misle, napojeni sa vrela Kur’ana i sunneta. Poslanik s.a.w.s. kaže u jednom hadisu da roditelj u nasljedstvu svom djetetu ne može ostaviti ništa vrednije od lijepog odgoja. Svjesni smo da odgojeno dijete i od odgojenog djeteta nema koristi samo njegov roditelj već i komšiluk i cijela zajednica.“

Prisutnima se obratio i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

„Generacije koje su polaznici našeg obdaništa su najbolja djeca. 24. godine je iza nas i sada sam se prisjetio i vidio jednu sliku iz 99. godine sa prve svečanosti kada smo imali nekih desetak polaznika, kako je to izgledalo. Sjetio sam se jedne mudre izreke, neki kažu da je hadis, neki da je hazreti Alija rekao „Podižite svoju djecu za vrijeme u koje će ona živjeti“, i kada smo tada donosili odluku, vizionar rahmetli muftija je vodio računa o onoj mudroj izreci „Ako razmišljaš za godinu dana onda sij pšenicu, ako razmišljaš za 10 godina onda sadi drveće, a ako razmišljaš za 100 godina, podiži generacije“. Evo ovi naši polazinici su veliki zalog i da znate roditelji da je sadaka kada god svoju djecu šaljete u ovo obdanište.“

Predškolska ustanova „Reuda“ u Novom Pazaru ove godine ispraća 319 polaznika.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img