26.3 C
Novi Pazar

Grad Novi Pazar dodijelio plakete i nagrade učenicima generacije

Array

Published:

Tradicionalno Grad Novi Pazar odao je priznanje đacima generacije, učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Novog Pazara. Ove godine, lokalna samouprava nagradila je šest najboljih srednjoškolaca sa po 40 hiljada dinara, a petnaest učenika generacije iz osnovnih škola sa po 30 hiljada dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara je istakao da im je cilj pružiti ruku mladosti na čijim rezultatima i ambiciji počiva budućnost našeg grada i novih generacija.

„Ja želim ovim putem da vam čestitam i da vam kažem da smo mi ponosni kao grad, kao što su ponosni i vaši nastavnici i vaši roditelji, ono što vi radite na ovaj način jeste da otvarate sebi sigurnu budućnost, budućnost našem gradu i vi ste budućnost ovog grada. Da biste ovo postigli sugurno vam je bila potrebna podrška i znanje vaših nastavnika koje su vam prenosili tokom školovanja, podrška vaših roditelja a grad je tu da prati vaš rad, da nagradi vaš rad i obaveza je da stvaramo što bolje uslove za obavljanje nastave, za školovanje, kako u materijalnom smislu, izgradnjom i stvaranjem što boljih uslova za školovanje, tako i nagrađivanjem nastavnika a roditelji su svakako nagrađeni i svaki je ponosan kada mu je dijete đak generacije. Grad Novi Pazar iz godine u godinu ulaže sve više u obrazovanje jer smatramo da ulaganje u obrazovanje je najbolja investicija za budućnost a vi ste budućnost ovog grada i hvala vam na rezultatima koje postižete i primjer ste drugim generacijama i trasirate put onima koji trebaju da pođu vašim putem. Sigurno da ćete sutra biti uspješni u svim svojim profesijama koje odaberete i na taj način ćete doprinijeti razvoju našeg grada.“, kazao je Nihat Biševac

Svečanosti su prisustvovali roditelji najboljih učenika, njihovi nastavnici i direktori škola. Priznanja najboljima osim gradonačelnika uručila je i članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img