19.8 C
Novi Pazar

U OŠ “Avdo Međedović” 94 osmaka uspješno obavili završne ispite

Array

Published:

Polaganje završnih ispita za učenike koji su završili osmi razred u OŠ” Avdo Međedović” u Novom Pazaru protekao je bez problema.  Organizacija dobra, kaže direktor, učenici, njih devedeset I četvoro spremni polagali tri ispita maternji jezik, matematika I kombinovani test. Učenici su malu maturu ove godine polagali u nešto drugačijim okolnostima. Zbog nedavnih dojava o bombama pojačane su mjere bezbjednosti.

 

Nije bilo nikakvih incidenata, nikakvih nepravilnosti. Djeca su odradila ispit u ambijentu kojeg smo uspjeli dovesti do perfekcije tako da očekujem dobre rezultate. Očekujem da pokažu znanje i naprave jednu pripremu za upis u srednju školu  s ciljem nadogradnje tog znanja, kaže Safet  Smailović direktor OŠ “Avdo Međedović”

 

Pitanja za završni ispit, kao i svake godine, pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i jezicima osam nacionalnih manjina.

 

Zastupljeni su prema svim nivoima, od osnovnog, preko srednjeg do naprednog nivoa. Djeca sui mala mogućnost riješiti testove prema svojim sposobnostima. Mislim da smo dobro uradili i očekujem baš dobre rezultate za našu djecu.

 

Rezultati će, kaže, biti bolji od prethodnih

 

Nadzorom komisija i inspekcija koje su posjećivale našu školu konstatovano je svakodnevno napredovanje. I ovi testovi će pokazati da naša djeca zaista posjeduju znanje. Kad imaju znanje znači da je to zasluga i ljudi koji rade u našoj školi, ističe direktor Smailović

 

Preliminarni rezultati biće objavljeni sutra, u petak, 1. jula. Učenici će istog dana moći podnijeti žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Konačni rezultati bit će objavljeni 5. jula.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img