26.3 C
Novi Pazar

Muftija Dudić primio pobjedničku ekipu Mešihata na Sportskim susretima u Sarajevu

Array

Published:

Dana 04.07.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je takmičarsku ekipu koja je na 22. kulturno-edukativnim i sportskim susretima uposlenika Islamske zajednice održanim u Sarajevu osvojila titulu sveukupnog pobjednika.
Pobjednički tim Mešihata, kojeg je predvodio prof. hadži Jonuz Džanković, takmičio se u atletskim disciplinama gdje je osvojio pehar ukupnog pobjednika sa jednom zlatnom i četiri srebrne medalje, dok su naši takmičari osvojili zlato u košarci i odbojci, a bronzu u stonom tenisu, te ostvarili titulu sveukupnog pobjednika Sportskih susreta u Sarajevu.
Nakon takmičenja, posebno posthumno priznanje dodijeljeno je rah. muftiji Muamer ef. Zukorliću za doprinos afirmaciji sporta.
Ovogodišnji Sportski susreti u organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH okupili su 13 ekipa sa 250 uposlenika Islamske zajednice.
Vođa ekipe prof. Džanković zahvalio je muftiji Dudiću na kontinuiranoj podršci koju Mešihat pruža svom takmičarskom timu, koji to svake godine opravdava medaljama i peharima, tako da je od 1998. godine, od kako se organizira popularno nazvana Hodžijada, Mešihatova reprezentacija postala sinonim za pobjedu, fer-plej natjecanje i bratsko druženje sa ostalim takmičarima.
Predsjednik Mešihata čestitao je šampionima na ovom zapaženom rezultatu i dostojanstvenom predstavljanju Islamske zajednice i na sportskom polju.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img