32.5 C
Novi Pazar

OBAVJEŠTENJE O KURBANSKOJ AKCIJI

Array

Published:

Mešihat Islamske zajednice obavještava vjernike da je u toku kurbanska akcija, iz koje će biti obezbijeđeno meso za potrebe ishrane učenika odgojno-obrazovnih ustanova i korisnika vakufskih kuhinja Centra za humanitarni rad Hajrat, ugroženih i siromašnih porodica na prostoru Islamske zajednice, te da se uplate vrše na blagajni Mešihata ili blagajnama medžlisa Islamske zajednice, dok će se klanje kurbana obaviti pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere, uz izvršenje popisanih analiza mesa svakog zaklanog grla u cilju utvrđivanja nepostojanja zaraznih bolesti.
Imajući u vidu enormno visoke temperature, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem živih kurbana, niti zaklanih u režiji pojedinaca, te da se u danima Bajrama neće organizirati podjela kurbanskog mesa na platou Mešihata, već će se ona siromašnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama vršiti nakon Bajrama, shodno potrebama i dogovoru.
S obzirom na nepostojanje zainteresiranih otkupljivača, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem kurbanskih koža, te poziva sve one koji u privatnoj režiji budu klali kurbane da izvrše i propisano zbrinjavanje kurbanskih koža.
Očekujući razumijevanje vjernika za pomenute odluke, molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli sve naše ibadete i kurbane.

Mešihat Islamske zajednice

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img