26.8 C
Novi Pazar

ORKESTRIRANE MEDIJSKE HAJKE U SLUŽBI POLITIČKIH OBRAČUNA NISU JAVNA KRITIKA

Array

Published:

Velikan rahmetli muftija Muamer Zukolić je radi svojih čvrstih, jasnih i argumentiranih ubjeđenja i stavova često za života bio medijski blaćen i napadan u organiziranim medijskim hajkama na njega u kojima su, između ostalih medija učestvovali i bosanski mediji. Ponekad bi ga medijski linčovali gdje bi izvjesni novinari i njihovi nalogodavci surovo kršili novinarsku i ljudsku etiku. Često su ga pokušali degradirati, prijetili su mu i crtali ‘metu’ na čelu. Njegova porodica, u kojoj i sin Usame, sve te orkestrirane medijske hajke preživljavali su kao svoje.

Mudri lider Muftija brzo je shvatio da se od takvih neetičnih medija i njihovih nalogodavaca može najbolje braniti – direktnim obraćanjem, uživo u programu, gdje su svi narodi imali priliku da ga upoznaju u pravom svjetlu. Tako su mase iskazivale poštovanje i simpatije čim bi vidjele i čule na koji način Muftija direktno govori, šta zastupa i poručuje. Neobjektivni i neetični mediji više mu nisu mogli ništa. Tužno je što na našem podneblju velikanima priznaju sve zasluge nakon davanja života. Svi su za Muftiju uglas posvjedočili: on je velikan, pravi lider, prosvjetitelj, preporoditelj, vakif, osnivač brojnih institucija…

Mediji su napadali i prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića. I danas izvjesni bosanski kongres, kao elektronski časopis objavljuje napade i razne kvalifikacije Alije Izetbegovića ovakvim ili onakvim. Izvjesni bošnjački spisatelji tvrde su su mijenjali svoje mišljenje o predsjedniku BiH, a neki su o njemu pisali knjige, poslije smrti Alije Izetbegovića, knjige iritantnih naslova koje su talasale i još uvijek uzburkavaju emocije javnosti.

Međutim, čudno je to kako svi zaboravljaju dva propala političara u Sandžaku koji su se tobože decenijama borili za interes naroda, a stanje u mjestima gdje su držali vlast nikad gore, dok su istovremeno gradili i podržavali paravjersku tvorevinu u Beogradu koja ničemu ne služi osim smutnji među narodom. Zašto se niko ne zapita i ne pokrenu medijsku hajku pitanjem kako je moguće da ta dvojica NIKAD kao ljudi nisu došli u Srebrenicu i Potočare? Jedan je došao samo kao dio ekipe Borisa Tadića, a drugi nikako. Ako bi nalogodavci za hajke i za kog trebali organizirat hajku to je za njihov slučaj.

Usame Zukorlić, sin priznatog i poznatog velikana rahmetli Muftije Muamera Zukorlića nastavlja tradiciju koju je poštovao i njegov otac i nastavlja sa svojom misijom slijedeći utabanu stazu, a za njim i svi sljedbenici Muftijinog amaneta!

Autor: Asmir Bihorac

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img