26.3 C
Novi Pazar

Sjenicu na MOSI predstavlja rekordnan broj takmičara

Array

Published:

U Novoj Varoši, defileom više od dvije hiljade sportista, iz 31 grada i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na Gradskom stadionu Branoševac svečano su otvorene 57. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Nakon nekoliko godina pauze sportisti iz Sjenice će se nadmetati na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na prostoru Balkana.

Opštinu Sjenica predstavljaće više od 140 takmičara u različitim sportskim disciplinama, što je do sada najveći broj učesnika iz Sjenice na MOSI igrama.

Jedan od vođa ekipa iz Sjenice, predsjednik SO Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović izrazio je svoje zadovljstvo što je ekipa Sjenice posle domaćina najbrojnija ekipa na ovom takmičenju.

– Pored svih finasijskih poteškoća i velikih naslijeđenih dugova, blokada računa i dužničke krize od preko 7 milona eura, željeli smo da kao rukovodstvo opštine Sjenica pokažemo odgovornost prema našoj omladini i sportistima, zbog toga smo učinili i posebne napore kako bi obezbijedili učešće naših timova na 57. MOSI igrama u Novoj Varoši, rekao je Kurtović.

– I sam sam nekada kao takmičar bio učesnik MOSI i Sandžačkih igra, to je posebna čast i privilegija, ali i nevjerovatan osjećaj kada branite boje svoga grada. Nažalost, zbog retrogradnih politka opština Sjenica godinama unazad nije imala učešće na MOSI igrama, ili je to učešće bilo na minimalnom nivou. Zato smo ove godine uložili posebne napore da što veći broj sportista iz Sjenice uzme učešće na MOSI igrama, kako bi pokazali našu snagu, sportski duh, ali i sve sportske kvalitete koje imaju sportisti iz Sjenice. Sjenica je grad olimpijaca i evropskih prvaka, to nikada ne smijemo zaboraviti. Cilj nam je bio da svi zainteresovani sportisti imaju priliku da brane boje Sjenice, zato smo uputili javni poziv svim bivšim i sadašnjim sportistima, sportskim klubovima i sportskim radnicima da se okupimo i zajednčki pokažemo snagu naše opštine. Kao što možete i sami vidjeti odziv ekipa bio je fantastičan, naši sportisti su se odazvali u rekordnom broju od preko 140 takmičara u 18 različitih sportskih disciplina, zato smo i mi danas posle domaćina Nove Varoši najbrojnija ekipa na ovim igrama. Najveći broj naših takmičara su mladi sportisti koji po prvi put debituju na MOSI igrama, ali imamo i jedan zavidan broj starijih takmičara koji već imaju dosta sportskog iskustva. Došli smo ovdje da demonstriramo mladost, pokažemo naš sportski duh, posebnost sjeničkog čoveka i da odnesmo pobjede u onim sportskim disciplinama u kojima smo najbolji. Pored toga, nadamo se i dobrom sveukupnom plasmanu. Međutim, bez obzira na ishode sa sportksih borilišta, na samom defileu mi smo pokazali da smo već pobjednici. U narednom periodu želimo i sami biti domaćini MOSI igara i tu aplikaciju učinićemo već sada, istakao je Kurtović.

Na Igrama će takmičari odmjeriti snage u 15 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, šahu, streljaštvu, planinarstvu, biciklizmu, stonom tenisu, odbojci na pijesku, karateu, tenisu i sportskom ribolovu.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img