25.1 C
Novi Pazar

Muratović: Ne postoji presuda bilo kojeg suda da je Mula Osman Rastoder zločinac

Array

Published:

Predsjednik Bošnjačkog kulturnog centra Sandžak u Petnjici Almir Muratović oglasio se povodom pisanja crnogorskih portala da je više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo predmet povodom promocije dokumentarnog filma pod nazivom “Osman ef. Rastoder, Oslobađanje zaborava” autora Avda Huseinovića, a koji je prikazan Bošnjačkom kulturnom centru Sandžak u Petnjici.

On je istakao da je cilj nastanka i prikazivanja filma iznošenje historijskih činjenice.

“Povodom medijskih natpisa i navoda u Crnoj Gori da je dokumentarni film o Mula Osmanu Rastoderu prikazivanje i veličanje navodno ratnoh zločinca Mula Osmana, želim kazati da sama projekcija film ai sami sadržaj filma niti sadrži bilo kakvo veličanje, sve i da je tačno ono što mediji pišu, a nije tačno jer ne postoji presuda bilo kojeg suda da je Osmar Rastoder zločinac. Upravo i cilj prikazivanja filma i koliko imam ja saznanja cilj nastanka samog filma i snimanja, jeste iznošenje činjenica i da se jednom za sva vremena skine ljaga sa Mula Osmana Rastodera ili naravno u suprotnom, ukoliko neko ima neki drugi dokaz, da se dokaže ono što mediji i pojedini historilari u Crnoj Gori tvrde na navodima rekla kazala. Samo prikazivanje filma je proteklo sa iznošenjem dokaza svjedoka koji su živi svjedoci Drugog svjetskog rata, dokumentovano je prikazano stanje tadašnjeg vremena, čak film prikazuje i opisuje dešavanja na ovim prostorima i za vrijeme kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca a ne samo Drugi svjetski rat. U medijima sam također pročitao da je tužilaštvo pokrenulo postupak, mene lično niko ništa nije obavijestio, naravno da ukoliko bilo kakav poziv ili bilo šta dođe do mene, naravno da ću se odazvati i dati svoj iskaz i potvrditi sve ono što sam i ranije medijima kazao i što kažem i sada.”

Promocija je bez problema priređena, a organozatori su procijenili da je projekciji filma prisustvovalo do stotinu garđana.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img