29.1 C
Novi Pazar

Prvo obraćanje Usame Zukorlića – Sandžak je postojao, postoji i postojat će!

Array

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić obratio se danas po prvi puta u Narodnoj skupštini Republike Srbije. 

On je svoj prvi govor započeo riječima “Sellam alejkum, mir vama narodni poslanici”, a potom kazao da će politika SPP-a politika projekata, politika podizanja prava nacionalnih zajednica na partnerskim principima.

– Prije svega su nam prioritet projekti u Sandžaku, tu riječ neko ili neki možda ne bi željeli da čuju u ovoj Skupštini, ali Sandžak je postojao, postoji i postojat će kao kulturni-historijski region u Srbiji i Crnoj Gori. Mi kao stranka se zalažemo da Srbija pristupi Evropskoj uniji, zalažemo se i za decentralizaciju Srbije i zalažemo se da se na jedan civilizacijski način razvije jedan od najsiromašnijih regiona u ovoj državi i na Balkanu, a to je Sandžak.

– Sandžak vidimo kao mjesto koje vole i Bošnjaci i Srbi i Crnogorci i drugi, kao mjesto koje će približiti Srbiju i Crnu Goru, ali s obzirom da program koji imamo po pitanju Sandžaka, a koji podrazumjeva da kroz euroregione doprinesemo razvoju tog kraja, mi ćemo se zajedno sa našim partnerima boriti da dovedemo projekte zato što su evropski procesi dugotrajni, a mi ćemo u tim procesima raditi na razvoju Sandžaka.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img