32.5 C
Novi Pazar

SJEĆANJE NA EDINA HAMIDOVIĆA – Organizirana akcija prikupljanja krvi

Array

Published:

U Hali sportova u Sjenici organizirano je dobrovoljno davanje krvi u znak sjećanja na humanistu i novinara rahmetli Edina Hamidovića koji je prije godinu dana preminuo od posljedica teškog ranjavanja u Sjenici.

Ovim humanim činom, Sjeničaci su željeli da se prisjete čovjeka humaniste, koji je svoj život položio radi istinskih vrijednosti.

Dr. Milena Janković ističe da su mještani Sjenice više puta dokazali da su humani ljudi, te da se i sada očekuje veći broj dobrovoljnih davalaca.

– Uvijek se pojavi 70-80 ljudi što je izuzetno dobar broj i mi smo tim akcijama ovdje u Sjenici baš zadovoljni. Danas očekujemo dosta veći broj oko 100-150 ljudi, tako da ćemo sa tim i podmiriti naše zalihe krvi koje trenutno nedostaju. Svako ko ima od 18 do 65 godina, ima volju i želju i pri tome je zdrav, može doći da provjeri svoje zdravstveno stanje i da da krv, kaže dr. Janković specijalista transfuziologije.

Čelnici opštine Sjenica predvođeni predsjednikom opštine Munibom Mujagićem i predsjednikom Skupštine opštine dr. Rejhanom Kurtovićem, podržali su ovu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je organizirana na prvoj godišnjici smrti rahmetli Edina Hamidovića.

– Čovjeka humaniste, čovjeka čiji je jedini grijeh bio što je bio istinoljubiv, što je bio pravedan, što je bio iskren, što je se borio za Sjenicu i što je mnogo volio. Na tim vrijednostima, boreći se za slobodu položio je ono što je najvrednije, dao je svoj život. Na najbrutalniji način u centru grada, u šetnji sa svojom porodicom, iz automobile u pokretu na kukavički način ubijen je rahmetli Edin Hamidović. Ubica je pobjegao i dan danas je u bekstvu. Zato tražimo od nadležnih organa da se ubica privede pravdi i da bude najoštrije kažnjen.

Predsjednik opštine Sjenica je istakao da je ova akcija dobrovoljnog davanja krvi podrška životu.

– Naš doprinos da mnogi očuvaju svoje živote. Ovo je podrška humanosti, ovo je čin poštovanja, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Sjenica mora duboko da poštuje ono što je Edin uradio, Sjenica mora istrajno i čestito da obilježava i dan njegovog preseljenja i svega onoga što je on za Sjenicu uradio. Neka mu je rahmet veliki.

Akciju su podržali i novinari TV Sandžak na čelu sa direktorom Salahudinom Fetićem.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img