26.3 C
Novi Pazar

Delegacija Naroda i Pravde predvođena dr. Denisom Zvizdićem posjetila SPP

Array

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić primio je danas delegacija Naroda i pravde predvođenu zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH dr. Denisom Zvizdićem.

Ovo je prva posjeta zvaničnika države Bosne i Hercegovine potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije gospodinu Usami Zukorliću.

Zukorlić i Zvizdić su razgovarali na temu jačanja veza Bošnjaka Sandžaka i Srbije i Bošnjaka Bosne i Hercegovine, ali i o mogućim ulaganjima u Sandžak.

Već od ranije je poznato da Narod i pravda i Stranka pravde i pomirenja gaje bratske odnose, te da Kanton Sarajevo gdje upravo Narod i pravda čini većinu posljednjih nekoliko godina ulaže u razvoj regije Sandžaka.

Upravo ulaganje u regiju Sandžaka je još jedan povod dolaska današnje delegacije.

Naime, Općina Ilidža na čelu sa načelnikom gospodinom Nerminom Muzurom danas u Sjenici potpisuje ugovor kojim dodjeljuje finansijska sredstva za izgradnju signalizacije na Pešteru.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao da su posljednjih godina uspjeli vratiti pažnju koju je Bosna i Hercegovina neko vrijeme nije imala prema Sandžaku.

– Danas ćemo u Sjenici prisustvovati potpisivanju sporazuma između opštine Ilidža i opštine Sjenica u kojoj ćemo podržat još jedan značajan projekat, a to je signalizacija na Pešteru koju smo obećali muftiji Zukorliću koji je i bio inicijator ideje. Došlo smo i da čestitamo Usami Zukorliću funkciju potpredsjednik Skupštine Srbije za koju vjerujemo da će je časno obnašati i narodu Sandžaka dodatno unaprijediti i vratiti fokus beogradske vlasti prema ovoj regiji, koji čini mi se angažmanom i radom predstavnika SPP-a je već vidljiv. Mi na dolasku iz Sarajeva vidimo neke infrastrukturne pomake, ubijeđeni smo da je to upravo zbog ovog političkog aktivizma SPP-a, kazao je Konaković.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH dr. Denis Zvizdić kazao da su veze između Sandžaka i matice BiH neraskidive.

– Naše veze su utemeljene na historiji, tradiciji, kulturi, identitetu i one će se u narednom periodu, pogotovo kada budemo u prilici da budemo u izvršnoj vlasti na svim nivoima, posebno oplemeniti kroz brojne ekonomske i infrastrukturne projekte koji su važni za jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Sandžaka. Naš fokus će i dalje biti usmjeren na potrebe ljudi koji žive na ovom prostoru. G. Zukorliću želim puno uspjeha u radu, ovo smatram početkom jedne dobre i stranačke i institucionalne saradnje i mislim da će u narednom periodu takva saradnja biti utemeljenja na projektima koji će biti prepoznatljivi i koje ćemo implementirati na zadovoljstvo svih, kazao je dr. Zvizdić.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da saradnja sa strankom Naroda i pravde daje pozitivne rezultate.

– Zahvaljujem se dr. Zvizdiću koji je došao da uspostavimo saradnju dva državna tijela za korist našeg naroda. Zahvaljujem se Kantonu Sarajevo koji je promijenio običaj i investirao u Sandžak i evo danas će delegacija na čelu sa predsjednikom opštine Ilidža Nerminom Muzurom potpisati bratimljenje sa opštinom Sjenica gdje SPP ima vlast i gdje će opština Ilidža donirati sredstva za signalizaciju na Pešteri. Sve ovo što mi radimo, svu ovu politiku kojom se mi bavimo, ona ima smisla ako na kraju dana taj običan građanin ima korist i to je naša obaveza i mi to radimo. SPP želi pozitivne promjene na ovom prostoru, želimo da unormalimo neke stvari. Normalno je da iz Sarajeva delegacije uvijek i stalno dolaze u Pazar, kao što će iz Pazara ići za Sarajevo i to rade naše komšije još odavno i dobro je što smo i mi tu praksu počeli da praktikujemo makar i sa zakašnjenjem.  Želim da naši prijatelji znaju da ćemo sa potpredsjedničke pozicije u Skupštini Srbije braniti interese Bošnjaka prije sve u Srbiji, ali i u regionu. Ako mi zajedno ne budemo zaštitili druge Bošnjake i na Kosovu i Crnoj Gori, ne znam ko će ih zaštiti. Mi ćemo sa tih pozicija braniti i interese Bosne i Hercegovine, tj. zalagat ćemo se da svi u Srbiji poštuju integritet države Bosne i Hercegovine i biti ćemo brana retrogradnim politikama koje se trude da zapale novu varnicu vatre koja bi u sunovrat odvela sve narodne na zapadnom Balkanu.

Delegaciju pored dr. Zvizdića, Konakovića i načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura su činili i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić, vijećnice u Općinskom vijeću Ilidža Edita Turković i Nermina Memić, te predsjednik savjeta mjesne zajednice Blažuj Nusret Baždar.

Nakon prijema u centrali Stranke pravde i pomirenja prisutni su odali počast rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću na mezaru u haremu Altun-Alem džamije.

         

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img