35 C
Novi Pazar

SPP Crna Gora u posjeti SPP Srbija: Najavljena jača prekogranična saradnja

Array

Published:

Danas je u Novom Pazaru delegacija Predsjedništva Stranke Pravde i Pomirenja Crna Gora posjetila Stranku Pravde i Pomirenja Srbija, te je tom prilikom upriličen prijem u kabinetu predsjednika stranke i potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije gospodina Usame Zukorlića.

Delegaciju Stranke Pravde i Pomirenja Crna Gora predvodio je predsjednik mr. Seid Hadžić.

Hadžić je kazao da uprkos brojnim izazovima, SPP će nastaviti da gradi državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti.

Dodao je i da se vizija građanske, nezavisne i slobodne Crne Gore temelji na prosperitetu svih građana i svih dijelova države što do danas nažalost nije bio slučaj te je stoga njihova obaveza da svu energiju usmjere u tom pravcu, te da je siguran u uspjeh.

Predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja Srbija i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukorlić stavio je fokus, te istovremeno najavio formiranje unije ove dvije stranke. Unija će djelovati u skladu sa statutarnim mogućnostima i zakonskim propisima ove dvije države, kao i u skladu sa pozitivnom praksom koja postoji u EU kada su u pitanju prekogranične saradnje među stankama. Usaglasili su se i da će poduzeti konkretne korake da se ova saradnja dodatno profesionalizira i dodatno približi.

Kazao je da je ponosan na blizanku stranku u Crnoj Gori, koja baštini iste vrijednosti i istu ideologiju kojom rukovode mladi ljudi, te da u posljednje vrijeme sve više mladih ljudi isplivava na površinu ovog pokreta i u Srbiji i u Crnoj Gori što ga posebno čini sretnim.

Zukorlić je naglasio i to da je uloga SPP u Crnoj Gori, kao i u Srbiji jako važna. SPP je faktor stabilnosti i čuvanja bošnjačkih nacionalnih interesa, ali i svih drugih u toj državi.

Jako je važno da imamo institucije i u Srbiji i u Crnoj Gori koje sarađuju po pitanju Sandžaka, ali ne na štetu država. Smatramo da naša vizija Sandžaka zbližava Srbiju i Crnu Goru, navodi Zukorlić.

Na kraju svog izlaganja Zukorlić je poželio dobar rezultat SPP-a Crna Gora na predstojećim izborima.

Nakon prijema, delegacije stranki blizanki odale su počast svom utemeljitelju i osnivaču rahmetli Akademiku Muftiji Muameru Zukorliću na mezaru u haremu Altun-Alem džamije.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img