19.3 C
Novi Pazar

JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE – Otpočelo prikupljanje potpisa, dr. Misala Pramenković nosilac liste

Array

Published:

Stranka pravde i pomirenja počela je danas sa prikupljanjem potpisa podrške za podnošenje liste “JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE – Stranka pravde i pomirenja – Dr. Misala Pramenković” za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Nosilac liste dr. Misala Pramenković kazala da će voditi fer i korektnu izbornu kampanju, a glavni cilj liste koju predvodi jeste osloboditi Vijeće.

– Želim da izrazim zahvalnost Predsjedništvu stranke na poštovanju i povjerenju jer su me delegirali za nosioca liste na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Naziv naše liste jeste “JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE – Stranka pravde i pomirenja – Dr. Misala Pramenković”. Mi nastupamo jedinstveno kao pokret kojeg je ustanovio i osnovao rahmetli akademik Muamer Zukorlić odlični da oslobodimo Vijeće koje pune tri decenije svoju misiju adekvatno ne obavlja, u smislu obavljanja ključnih pitanja iz oblasti obrazovanja na bosanskom jeziku, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma. Lista koju ću predvoditi sačinjena je od uglednih intelektualaca, autentičnih predstavnika bošnjačkog naroda, stoga mogu reći da sam ponosna i da se osjećam kao prva među jednakima. Kampanju koja je pred nama vodit ćemo u fer i korektnim odnosima, u u fer i korektnim ambijentu, predstavljajući naš program konstruktivno onako dolikuje autentičnim i ponosnim predstavnicima naroda. Želimo da naše Vijeće nakon tri decenije bude konačno slobodno.

Potpisi će se prikupljati u kancelarijama stranke do petka u periodu od 10:00 do 16:00 časova. Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće bit će održani 13. novembra.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img