18.5 C
Novi Pazar

Promovisan Almanah novopazarskog sporta za 2021. godinu

Array

Published:

U foajeu Kulturnog centra u Novom Pazaru promovisan je Almanah novopazarskog sporta za 2021. godinu. Autor, novinar Fehim Karišik istakao je da je ideja nastala u trenutku kada su ovdašnji sportisti počeli da postižu vrhunske rezultate. Štampan je u 160 primjeraka, a sadrži oko 1.800 tekstova različitog profila, sa oko 400 fotografija čiji je autor Senko Župljanin. Promociji prisustvovali predstavnici skoro svih sportskih klubova iz Novog Pazara, te ljubitelja našeg sporta. Uz autora Karišika, ogroman doprinos pripada Župljaninu koji je autor fotografija sa svih sportskih događaja, kao i sportskom novinaru Miljanu Miniću koji je dao veliki doprinos svojim novinarskim izvještavanjima.

“Zadovoljstvo je bilo zaista vidjeti ovoliki broj ljudi koji se bave sportom. To znači da smo sa Almanahom pogodili pravu stvar. Ovo je jedan historijski trenutak za sport u Novom Pazaru, jer je ovo po prvi put u historiji ovog grada da je neko na ovaj način tretirao sport. Usresredili smo se na samo jednu, 2021. godinu, jer smo tražili putanju koja je nekako najbolja i mislim da smo sa tih 1800 i više tekstova i sa tih preko 400 fotografija na neki način od januara do decembra prikazali taj sportski život Novog Pazara i rezultate, kako klubova, tako i pojedinaca, a sa ovim mi nastavljamo dalje, jer smo vidjeli da je ovo fenomenalna stvar”, kazao je Fehim Karišik.

Autor fotografija Senko Župljanin ističe da je cijeli život i višedecenijski rad ovakvom publikacijom dobio na značaju, jer sportski novinari i reporteri žive za ovakve dane.

“Radili smo godinu dana, ali ovo nije samo godinu dana, ovo je cijeli život ulaganja u sport, ali smo perezntovali samo jednu godinu dana od onoga šta smo uradili. U ovom časopisu ima puno tekstova, ima mojih 400 autorskih fotografija sa 400 različitih događaja. Svaka fotografija prati adekvatan tekst i autentična je. Ako je bio boks meč, fotografija je sa tog boks meča, jer sam ja pratio okom aparata taj meč. Tako da mogu reći da sam presretan”, kazao je Senko Župljanin.

Tom prilikom odano i posebno priznanje svim sportskim novinarima, kao i svim medijima iz Novog Pazara što su dali svoj doprinos u kompletnom sportskom izvještavanju, uz poruku da će svaki budući Almanah govoriti o uspjesima i predanom radu sportskih novinara na terenu.

SANA – Hamza Škrijelj

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img