18.5 C
Novi Pazar

Zukorlić o Otvorenom Balkanu: Ukidanje granica korak ka Evropskoj uniji

Array

Published:

Stranka pravde i pomirenja nije ograničena za saradnju i kao što sarađuje sa srpskim strankama itekako može sarađivati sa bošnjačkim strankama u Sandžaku. Predsjednik Zukorlić ističe želju da ta saradnja bude na određenim principima.

Da to nije samo radi pozicija, političkog i personalnog benefita, već da ta saradnja ima ostvarenje nekoh naših programskih ciljeva za koje se zalažemo.

Bošnjaci bi, poručuje, još odlučnije trebalo da se izbore s korupcijom u svojim redovima i glasaju za predstavnike koji će ih na bolji način predstavljati u Beogradu.

Koji će na bolji način da se zalažu i za njihove interese, i da imaju bolju i ispravniju komunikaciju s predstavnicima Beograda. Da odbace one koji se zalažu za politiku poltronstva, retrogradnog djelovanja pa galama koju dižu ne donosi nikakvo dobro narodu na kraju dana. I desnu i lijevu krajnost Bošnjaci bi mogli odbaciti i podržati one koji se na dostojanstven način, partnerski zalažu za konkretne stvari, za projekte, dobre odnose Srba i Bošnjaka, da ujedinimo snage i svi zajedno donesemo neku korist, kaže Usame Zukorlić, predsjednik SPP.

Ističe da je prevazilaženje granica na Balkanu, benefit. Projekat Otvorenog Balkana vidi kao korak ka Evropskoj uniji.

Nemam ništa protiv da to bude i u korist bošnjačkog i u korist srpskog naroda, da i Bošnjaci i Srbi i svi drugi narodi olakšano prelaze granicu. To je posebno važno u Sandžaku, na prostoru između Srbije i Crne Gore, gdje je granica ljudima prošla kroz imanja. Nemam ništa protiv da se granice na Balkanu totalni relativiziraju da bi benefit imao obični građanin.

Uvijek će, poručuje, podržati nastojanja da i Bošnjaci i Srbi budu bliži jedni drugima.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img