26.3 C
Novi Pazar

Hadžić: Dijalogom stvoriti uslove za vanredne parlamentarne izbore u C. Gori

Array

Published:

 

 

Nastavljena je politička kriza u Crnoj Gori nakon odluke predsjednika Đukanovića da mandat za sastav nove vlade ne dodijeli Miodragu Lekiću, kojeg je predložila stara parlamentarna većina. Nakon što je predložio skraćivanje mandata Skupštini a s tim i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, stranke stare parlamentarne većine naknadno su dostavile dopis s potpisima podrške 41 zastupnika da mandatar bude Lekić. Najavile su i da neće glasati za raspuštanje Skupštine, te pozvale Đukanovića da povuče j prijedlog.

 

Ono što nam je preostalo nakon svega je da dijalogom pokušamo stvoriti uslove za vanredne parlamentarne izbore. Sve drugo je produbljivanje političke krize u Crnoj Gori, kaže Seid Hadžić predsjednik SPP u CG

Podsjeća da je jučerašnja sjednica Skupštine na kojoj tri kandidata za Sudsko vijeće nisu dobila dovoljan broj glasova kako bi se upotpunilo to tijelo ponovo pokazala da je ovaj sastav parlamenta potrošen politički I moralno.

Partijski interesi daleko su iznad interesa građana i to se mora zaustaviti. Jedno je apsolutno jasno, Crna Gora je u institucionalnoj krizi koja se svakim danom sve više usložnjava. Jedini izlaz su vanredni parlamentarni izbori. Sramotno je šta se radi kako bi partije zauzele što bolje pozicije za predstojeće vanredne parlamentarne izbore koji su neminovni. Građani su razočarani i sve više uplašeni neodgovornošću političara na odgovornim funkcijama koji su sve samo ne predstavnici građana, naglašava Hadžić

Političke kalkulacije i partijsko pozicioniranje su na uštrb građana koji ispaštaju. Inače, očekuje se da sjednica Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o prijevremenom raspuštanju parlamenta, bude održana 30. septembra.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img