26.8 C
Novi Pazar

MUP: Nema promjene uslova konkursa

Array

Published:

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uvrijeđeno je izjavama pojedinih predstavnika bošnjačke nacionalne manjine, jer “za vatrogasce nacionalna, vjerska ili rodna pripadnost nikada nisu, niti će ikada biti uslov za prijem u porodicu, najhrabrijih i najhumanijih ljudi”.

 

U saoštenju za javnost navode da se među 1.849 kandidata koji nisu prošli selekciju za prijem na obuku u vatrogasno- spasilačku jedinicu nalaze i Srbi, Mađari, Rumuni, pripadnici drugih nacionalnosti, a ne samo Bošnjaci.

 

“Drago nam je što se svake godine veliki broj mladih ljudi prijavljuje na Konkurs za prijem novih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Ove godine se na Konkurs za prijem 300 polaznika obuke prijavilo sedam puta više kandidata, čak 2.149 građana Srbije svih nacionalnosti”, navodi se u ovom saopštenju.

 

Kako ističu njihove buduće kolege čeka izuzetno teška i zahtjevna obuka, koja traje 17 nedjelja, u toku koje će se na ozbiljan test staviti njihova psihofizička izdržljivost.

 

“Zato su uslovi konkursa izuzetno strogi i zahtjevni i zato ih Sektor za vanredne situacije i MUP ni ubuduće neće mijenjati. Kriterijumi konkursa i način selekcije prilagođeni su zahtjevima struke, a ne političkim zahtjevima pripadnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća ili bilo koje druge političke strukture”, zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img