26.3 C
Novi Pazar

Organizirana edukacija u oblasti seoskog turizma i podsticaju razvoja turističko-ugostiteljske ponude opštine Sjenica

Array

Published:

U skupštinskoj sali u Sjenici organizirana je edukacija u oblasti seoskog turizma kao i podsticaju razvoja turističko-ugostiteljske ponude opštine Sjenica.

Sjenica poslednjih godina postaje sve zanimljivija turistička destinacija zbog svojih prirodnih ljepota, dobre hrane i gostoprimljivih ljudi. Cilj ove radionice jeste da se ovaj trend nastavi, te da se obogati turističko-ugostiteljska ponuda opštine Sjenica.

Koordinator ovog projekta ističe da je ovo samo početak, te da će se radionice na ovu temu organizirati i u narednom periodu.

„Mislim da Sjenica ima stvarno veliki potencijal za razvoj turizma i ugostiteljstva i da to ne treba da se svodi samo na letnju sezonu, nego da u toku cijele godine Sjenica ima potencijal da radi kao turističko mjesto. Iskrenu zahvalnost dugujemo predsjedniku opštine gospodinu Mujagiću i njegovom zamjeniku koji su saslušali moj prijedlog i podržali da se ova radionica danas održi ovdje. Iskrena zahvalnost i Adnanu i Bobanu koji su nekim svojim sugestijama učinili da radionicu prilagodimo vama i hvala svima vama što ste došli da čujete ono što naši predavači mogu da vam kažu, a što može samo da vam bude od koristi.“

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić naglasio je da u programima razvoja na svim nivoima, pogotovo strateškim, turizam zauzima jedno od najznačajnijih mjesta i jedan je od ogromnih razvojnih potencijala opštine Sjenica.

„Ovo što ima Sjenica, ja odgovorno tvrdim da nema niko na teritoriji naše opštine i želimo da to bude dostupno svima, prije svega naše prirodne ljepote i naša gastronomija ali jednako tako žellimo i da mi od toga imamo koristi, da na taj način to bude resurs kojim ćemo podizati sveopšti standard na teritoriji opštine Sjenica. Želim samo da vam kažem da smo kroz svoje planove već neke stvari realizovali, koje smatramo strateškim a koje mi kao lokalna samouprava možemo da protežiramo i realizujemo u smislu podrške turizmu. Jedan od najznačajnijih naših planova koji je već završen je izrgadnja asfaltnog puta sa ozbiljnim tehničkim karakteristikama, sa savremenim kolovozom u širini od 5m, sa tehničkim mogućnostima na kojima će moći saobraćati turistički autobusi do Molitve u dužini nešto manje od 8km, to je projekat vrijedan oko 2 miliona eura, tako da bih rekao da Meandri Uvca nisu turistički potencijal Sjenice ili regije, to je biser i ljepota cijele Srbije i vjerujem da je u tom smislu Sjenica, odnsono lokalna samouprava uradila jedan izuzetno važan strateški infrastrukturni projekat, što će za posljedicu imati razvoj turizma ne samo na tom kraju, već i na teritoriji cijele opštine.“

Zaključili da Sjenica pripada kategoriji najnerazvijenijih opština na teritoriji Republike Srbije ali da vjeruju da imaju načina, mogućnosti i znanja da se izađe iz toga i da opština Sjenica bude biser ovog kraja.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img