32.5 C
Novi Pazar

Vučić: Želimo više Bošnjaka u svim institucijama

Array

Published:

 

Predsjednik Srbije obraćajući se novinarima najavio je da će biti riješen problem prijema vatrogasaca na konkursu u vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije među kojima nema nijednog Bošnjaka što je izazvalo brojne komentare i označeno kao navodna diskriminacija

Radit ćemo na tome i rješavat ćemo. Već ove nedjelje doći ćemo sa zaključcima koji će zadovoljiti sve a da neće ići protiv pravde i protiv interesa bilo koga. Ne volim donositi zaključke prije nego se sam ne udubim. Želim lično da se uključim i da vidim kako i na koji način da pronađemo rješenje.

 Poručuje da u svim institucijama želi vidjeti veći broj Bošnjaka na svim nivoima.

Mi Srbi kao većinski narod moramo pokazati veću otvorenost i inkluzivnost za sve druge narode i zato u svim institucijama želim vidjeti veći broj Bošnjaka na svakom nivou, od Beograda do opštinskog nivoa, od agencija do domova zdravlja, bolnica, različitih institucija, organa, organizacija.

Ističe  da će se boriti za dovođenje investitora na ovo područje

Neće to ići lako. Svi žele biti blizu Beograda i Novog Sada zbog putnih komunikacija ali je zato važno što imamo Lađevce aerodrom, gradimo puteve i zato je važno da bude do Požege brzo urađen, projekat brze saobraćajnice Kraljevo-Pazar što je za ljude u Pazaru od posebnog značaja, zatim autoput preko Duge Poljane. Kad nešto uradimo onda investitor hoće da dođe.

Neophodno je u Pazaru imati moćnu kompaniju

Mi ćemo da garantujemo da ćemo završiti autoput i da pokušamo dovesti nekog od većih investitora. Nama je kao hljeba jesti da u Pazaru bude moćna kompanija zbog druge plate, drugog primanja u porodici. Da se povećaju prihodi opštine jer je pretrpana ljudima. Koliko god mi da pomognemo svake godine na kraju, prebacili million eura na kraju, million i po, nikada nije dovoljno.

Ističe i da je siguran da će u svim državnim organima, počevši od Vlade biti najviše Bošnjaka u istoriji Srbije.

Upitan, između ostalog, da prokomentariše pooštravanje sukoba u Ukrajini, predsjednik je rekao da je to bilo očekivano i da je najavio šta će biti ako se zaoštri sukob.

-Hoću da kažem da kotacijske cijene nafte odoše u nebesa. Cijena nafte, da danas biramo cijenu, bila bi već preko 240 za dizel i to cijena koštanja, i zbog rasta dolara i zbog toga što Saudijska Arabija, Emirati nisu pristali na američki plan i dogovor unutar Opeka.

Ističe i još jednu opasnost

-To je što je Ukrajina veliki izvoznik električne energije, oni izvoze od Moldavije do baltičkih zemalja. I vi sada imate jedinstveno evropsko tržište električne energije. I ako oni ne izvezu struju i budu u nemogućnosti da je izvezu, pojaviće se disbalans na cijelom evropskom tržištu. Biće pitanje da li, uopšte, bez obzira koliko para smo obezbijedili, možemo da kupimo tu struju. Žurimo da obezbijedimo dodatne količine gasa, rekao je Vučić ocjenjujući da će “biti potpuni haos ove zime”.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img