26.3 C
Novi Pazar

SPP zahtjeva uvođenje prinudne uprave u Tutinu – Redžepović: Ovo je crveni alarm

Array

Published:

Odbornički klub Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu je pod oznakom “HITNO” uputio dopis Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave u kojem je od resornog ministarstva zatraženo sprovođenje vanrednog inspekcijskog nadzora u Skupštini opštine Tutin.

U dopisu SPP-a se navodi da je 30.06.2022. godine bio zakonski rok za održavanje sjednice SO Tutin, pa su se stvorile pretpostavke za uvođenje privremne uprave do raspisivanje novih lokalnih izbora u Tutinu.

– Kao što je javnosti poznato skupština opštine u Tutinu ne funkcioniše već duže vrijeme, imali smo posljednju Skupštinu gdje ponovo nije bilo kvoruma i na kraju krajeva došli smo do tačke kada se svi moraju izjasniti da li ova vlast treba da opstane ili ne treba da opstane. Što se nas iz SPP-a tiče mi smo poslali zahtjev nadležnom Ministarstvu da se uradi inspekcijski nadzor i da se u skladu sa procedurom i interesima građana Tutina uradi ono što bi se uradilo na svakom drugom mjestu u Srbiji, osim ovdje kod nas. Dakle, nas više ne zanima ko štiti ovu vlast, ne zanima nas sa kime su oni i u kakvim poslovima, mi jednostavno hoćemo da država uradi svoj posao, hoćemo da se politički akteri u Tutinu konačno izjasne, da ne igramo više ove igrice u koje su nas oni uvukli i da jednostavno znamo da li hoćemo promjenu vlasti ili nećemo. Što se tiče nas iz SPP-a mi hoćemo, mi nećemo dati kvorum aktuelnoj vlasti i uradićemo sve što možemo da građani Tutina dobiju bolju vlast ili eventualno uđemo u nešto što je zakonska procedura, privremeni organ, prinudna uprava, novi izbori ili kako god, u svakom slučaju za sve varijante smo spremni, kazao je Zaim Redžepović – predsjednik OO SPP-a u Tutinu.

Iz SPP-a dodaju da je ovo “crveni alarm” i posljednji trenutak da nadležni organi reaguju po sili zakona.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img