19.8 C
Novi Pazar

Zukorlić: Otvorit vrata Vijeća za sve Bošnjake!

Array

Published:


Tribina liste “Jedinstveno za slobodno vijeċe” počela je ulaskom predsjednika SPP Usame Zukorlića i dr. Misale Pramenkoviċ s novim članovima te minutom šutnje i učenjem fatihe u znak sjeĉanja na rahmetli muftiju Muamera Zukorliċa. Govoreno je o programu Liste za izbore za BNV 13. novembra.

U svom obraćanju Usame Zukorlić, predsjednik SPP ističe da ova Lista zna šta hoće i to će i realizovati.

– 32 godine, zar nije vrijeme da dođe do promjene. Vijeće koje bi trebalo biti ponos diskriminiše svoje vijećnike pa ako je iz Muftijine stranke ne može ni dnevnicu dobiti, ni kancelarije koristiti. Medijski mrak koji je zavladao Vijećem mi ćemo ukinuti.

Upozorava i na činjenicu da je sve manje djece na bosanskom jeziku.

-Zapošljavaju po partijskoj liniji pa kad roditelji dođu kažu bolje je na srpskom.

Zukorliċ pita i kad su Bošnjaci kao građani bili u svojoj zgradi?

– Kako je moguće da imamo zgradu koja je matica Bošnjaka, a Bošnjaci u nju ne mogu da uđu. Otvorit čemo vrata BNV za sve, poručuje.

Podsjeċa na 2007. kada je formiran bošnjačko-srpski savez za cijepanje Islamske zajednice.

– Želimo ispraviti nepravdu da nikad ne budu na štetu IZ. Ako smo preživjeli i 2014. godinu i napredovali, 2022. ċemo još jače i bolje. Stranka smo koja ima viziju, želja mi je kad kažemo Muftijina stranka da svi imaju viziju za šta se mi zalažemo. Želimo spasiti i sačuvati Staru čaršiju koju je neko porušio i napravio zgrade. Sanjamo da dođe dan da sve stranke rade za nacionalni interes svih naroda, da sve opštine rade u korist stanovništva, BNV radi za Bošnjake i svi zajedno ostvarimo da imamo autoput kroz Sandžak, da imamo aerodrom u Sandžaku. Neċemo da nam braća Turci otvaraju aerodrom u Kraljevu. Mi hoćemo aerodrom na Pešteri. Hoćemo nastavu na bosanskom jeziku, da uče na časovima geografije, historije, slikaju džamije na časovima likovnog, pjevaju kaside i sevdalinke na časovima muzičkog. Da bi to mogli ostvariti potrebna je što veća podrška listi Jedinstveno za slobodno vijeće na čelu s dr. Misalom Pramenkoviċ, kaže i poziva da se svi jave na popis i ne dozvole da ne budu popisani. Poziva i da se svi koji imaju pravo, upišu u poseban birački spisak

Najavljuje i da će 6. novembra na godišnjicu smrti predsjednika, lidera, osnivača stranke rahmetli akademika Zukorliċa biti upriličen veliki skup na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.
Premijerno će biti prikazana i kasida autora iz BiH.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img