25.1 C
Novi Pazar

Održana edukativna radionica o bezbjednosti saobraćaja za maturante novopazarskih srednjih škola

Array

Published:

Savjet za bezbjednost grada Novog Pazara realizovao je edukativnu radionice za mlade koja se održala u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru. Riječ je o edukaciji namijenjenoj učenicima novopazarskih srednjih škola, odnosno maturantima. Na taj način prezentirano je mladima šta ne smiju činiti za volanom i kako da budu odgovorni učesnici saobraćaja. Poruka sa radionice je da vođenjem računa za volanom čuva svoj, ali i mnogi tuđi životi.

“Danas sam ovdje po peti put i tribinom: “Um na drum” pokušaćemo mladima da prenesemo sa koliko ozbiljnih posljedica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise. Ja, kao dio ekipe koja će danas ovdje govoriti trudiću se da kroz svoju priču o saobraćajnoj nezgodi koju sam doživio kao učenik trećeg razreda srednje škole mladima prenesem sa koliko izazova sam se ja susretao i koje sam greške ja učinio i one su proizvele da ostanem trajni invalid”, istakao je Slaviša Savić, saradnik na projektu “Još uvijek vozim, ali ne hodam”.

“Ovo je još jedna od aktivnosti koje mi kao Agencija i Lokalni savjet za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara zajedno realizujemo. Svake godine u R. Srbiji pogine oko 100 mladih lica. Najčešće stradaju kao vozači ili putnici u vozilu. S tim u vezi – Agencija pokreće niz aktivnosti kako bi se povećala njihova bezbjednost. Jedna od tih aktivnosti jesu i ove edukativne tribine za mlade kojima je za cilj da skrenu pažnju na važnost odgovornog ponašanja radi bezbjednosti u saobraćaju”, kazao je Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbjednost saobraćaja R. Srbije.

Nakon edukativne radionice prisutnim maturantima podijeljen je promotivni materijal kako bi ih u svakom trenutku podsjećao da u saobraćaju budu odgovorni i oprezni.

SANA

The post Održana edukativna radionica o bezbjednosti saobraćaja za maturante novopazarskih srednjih škola first appeared on SANA.

The post Održana edukativna radionica o bezbjednosti saobraćaja za maturante novopazarskih srednjih škola appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img