26.3 C
Novi Pazar

dr. Fehratović: Rebalans budžeta osigurava sredstva za nastavak realizacije brojnih projekata u Sandžaku

Array

Published:

O prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, raspravljali su narodni poslanici u Skupštini Srbiji.

Ovaj prijedlog zakona je komentarisao i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović.

“Poslanici Stranke pravde i pomirenja podržavaju ovaj rebalans budžeta jer se njime osiguravaju sredstva da se nastave svi oni projekti koji obezbjeđuju kvalitetniji život građanima Republike Srbije, a ono što je nama još važnije jeste da se tim sredstvima obezbjeđuje intenzitet i kontinuitet radova na infrastrukturnim projektima kroz gradove Sandžaka i kroz sve one projekte koji su započeti i koje treba do kraja realizirati. Pomalo smo ljubomorni zato što se ovaj project kanalizacije ne odnosi, recimo i na Novi Pazar i na Tutin i na Sjenicu, ali vjerujemo da će se iznaći način da se to isto tako već u sljedećem budžetu nađe. Naravno, kada je ministar Mali govorio da ne zna šta je bilo sa privatizacijama poslije 2003. godine, evo ja ću mu pomoći da se sjeti jer upravo u gradovima Sandžaka, u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici tih godina su urađene najveće pljačke svih onih velikih giganata koji su bili žila kucavica cijele privrede. Tim lošim privatizacijama su oni koji su tada bili vlast doprinijeli da radnici koji su štrajkovali glađu odsijecaju sebi prste, da zakucavaju eksere u ruke, da se vežu lancima, da na svaki mogući način apeluju kako bi se spasilo ono u šta su uložili živote. To nikada ne možemo zaboraviti i to jeste produkt onih koji su vodili katastrofalnu politiku u tom vremenu, koji su opljačkali sav društveni kapital i koji su stotine hiljada radnika ostavili na cjedilu.”

Istakao da se ti radnici još uvijek nisu oporavili, niti su dobili bilo kakvo zadovoljenje za sve ono što su ulagali decenijama.

“To su bili rezultati onih režima koji nažalost nisu vodili računa o građanima Republike Srbije za čije smo vrijeme, i to nije bilo tako davno, gledali kako da kupujemo benzin u plastičnim flašama, gledali kako da kupujemo na komade i zejtin, kahvu, šećer i sve ostale životne namirnice, a bez obzira na sve ovo što danas imamo od poteškoća, ipak građani Republike Srbije osjećaju da se ulaže u kvalitet njihovog života i da se na taj način poboljšava njihov životni standard i to su razlozi zbog kojih ćemo glasati za ovaj predloženi rebalans budžeta.”

The post dr. Fehratović: Rebalans budžeta osigurava sredstva za nastavak realizacije brojnih projekata u Sandžaku first appeared on SANA.

The post dr. Fehratović: Rebalans budžeta osigurava sredstva za nastavak realizacije brojnih projekata u Sandžaku appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img