18.5 C
Novi Pazar

Skup liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” – Brodarevo je uvijek bilo na strani istine, pravde i slobode

Array

Published:

Nakon Nove Varoši i Priboja, završni skup liste “Jedinstveno za slobodno vijeće – SPP – dr. Misala Pramenković” održan je i u Brodarevu.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik Izbornog štaba u Brodarevu Mubamed Bašić.

“Dragi prijatelji dozvolite mi da vas podsjetim da se nalazite u Brodarevu i Komaranu koje je oduvijek bilo junačko mjesto, mjesto koje je uvijek bilo ponosno na sebe i na svoje građane. Sve bošnjačke stranke su se uvijek utrkivale koja će baš odavde ponijeti bajrak pobjede. Mi u Brodarevu smo uvijek znali na čijoj smo strani a kada su nacionalni interesi Bošnjaka u pitanju, tu nemamo dileme. Uvijek smo bilo na strani istine, pravde, slobode i tako će, ako Bog da ostati. Bajrak slobode za Bošnjačko nacionalno vijeće će se upravo iz ovog mjesta podići visoko u nebo. Građani Brodareva i Komarana stoje čvrsto na outu koji je utemeljio i trasirao naš lider i utemeljitelj rahmetli akademik Muamer Zukorlić. Mi drugačije ne umijemo i nećemo, sa muftijinog puta skrenuti nećemo i svako ko skrene sa tog puta ili će zalutati ili nestati.”

Prisutnima se obratio i koordinator mjesnog odbora Stranke pravde i pomirenja u Brodarevu, Nedžad Kukuljac.

“Pred nama su izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće, Brodarevo je kroz svoju historiju često stajalo na maglovitoj raskrsnici bez putokaza i bez orijenta. Ovog puta nam neće biti teško jer imamo dobar putokaz, dobar orijentir i dobru predstavu a to je lista broj dva koju predstavlja prof. dr. Misala Pramenković. Bošnjačko nacionalno vijeće je jedna naša veoma važna ustanova i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću treba da participiraju naši najsposobniji, najuglediji, najpošteniji ljudi, ljudi koji su od progresa, koji će da daju veliki rezultat. Svjedoci smo da dosadašnji kadar u Bošnjačkom nacionalnom vijeću nije mogao da nam da neki rezultat, samo nas je urušavao. Osnivač našeg pokreta rahmetli muftija Zukorlić je znao kakvu podršku ima ovdje, ta podrška je bila bezrezervna i ja bih i ovom prilikom sa ovog mjesta poručio da ta podrška ovdje nikada neće biti upitna.”

Nosilac liste “Jedinstveno za slobodno Vijeće” prof. dr. Misala Pramenković je naglasila da Bošnjačko nacionalno vijeće mora biti faktor okupljanja Bošnjaka , a ne faktor razbijanja, destabilizacije i destrukcije bošnjačkog tkiva.

“Iz borbe u borbu, iz bitke u bitku za naša nacionalna, kulturna i druga prava, mi smo i večeras sa vama i ohrabreni smo snagom podrške i snagom svijesti koju dobijamo upravo odavde iz Brodareva, Komarana i okolnih mjesta jer bajrak kojeg nose mještani i Brodareva i Komarana jeste upravo onaj bajrak koji vam je muftija 2010. godine uručio, a tada smo krenuli u borbu za naša nacionalna prava i vi ovim pokazujete ovim da ste dosljedni vojnici ove borbe, da ste dosljedni pronosioci slobode, dostojanstva bošnjačkoga identiteta gdje god da se nađete. Ja koristim ovu priliku da vam na tome zahvalim, da vam čestitam što pokazujete kako se u drugačijim uvjetima od onih koje neki od nas uživaju u mjestima kao što je Novi Pazar, Tutin, Sjenica, kada vidimo ovu demonstraciju slobode, dostojanstva i jedinstva, vi nama dajete energiju. Mi smo u ovi kampanju krenuli sa motom “Jedinstveno za slobodno Bošnjačko nacionalno vijeće” i upravo na ovim našim skupovima mi demonstriramo to jedinstvo, ali nam je potrebno da to jedinstvo izdemonstriramo do 13. novembra kako bismo oslobodili Bošnjačko nacionalno vijeće. Bošnjačko nacionalno vijeće će od 13. novembra biti slobodno i otvorenk za sve Bošnjake i Bošnjakinje. Ovo mora biti krovna institucija koja će biti mehanizam u ostvarenju naših kolektivnih i insdividualnih prava. “

Na kraju se prisutnima obratio i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić.

“Prvi put sam bio u Brodarevu zajedno sa rahmetli babom u onoj karavani 2010. godine. Evo nas 12 godine kasnije nastavljamo ono što smo tada započeli još odlučnije i još jače i ostvarit ćemo ako Bog da rezultate na terenu i kada je u pitanju Bošnjačko nacionalno vijeće. Brodarevo zaslužuje da ima ustanove koje će omogućiti ljudima koji su odlučili da ostanu ovdje da što bolje i udobnije mogu da žive.
Jedna od nadležnosti Bošnjačkog nacionalnog vijeća je i obrazovanje na bosanskom jeziku. Kao Stranka pravde i pomirenja i lista čije buduće vijećnike, neke vidite iza mene ovdje, ona će se zalagati da predstavljamo Bošnjake na jedan dostojasvten način, onako kako nas je naučio rahmetli muftija. Vidjeli ste kako je on Bošnjake predstavljao u Narodnoj skupštini Republike Srbije. S pozicije oslobođenog Bošnjačkog nacionalnog vijeća, s pozicije centralne vlasti, djelovat ćemo da popravljamo stanje na terenu. Jedan od amaneta u ovom mandatu će nam biti i da promijenimo direktora osnovne škole u Brodarevu. To će nam biti obaveza jer je ovo škola od posebnog značaja za Bošnjake, tu će trebati da se promoviše bošnjaštvo, bosanski jezik jer je to bošnjačka škola u bošnjačkom naselju, a njemu ćemo da napravimo više slobodnog vremena da one obrede što radi nedeljom, može i drugim danima da radi.”

The post Skup liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” – Brodarevo je uvijek bilo na strani istine, pravde i slobode first appeared on SANA.

The post Skup liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” – Brodarevo je uvijek bilo na strani istine, pravde i slobode appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img