29.1 C
Novi Pazar

Redžović: Situacija zabrinjavajuća – Građani plaćaju ceh neodgovornih politika

Array

Published:

Zbog kiše koja gotovo neprekino pada 24 sata, vodostaj rijeka na teritoriji Novog Pazara drastično je porastao, dok se rijeka Jošanica u naselju Šutanovac i izlila. Na poziv mještana ovo naselje su posjetili predstavnici odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini grada Novog Pazara.

– Odazvali smo se pozivu i došli da priteknemo u pomoć mještanima Šutanovca. Obilne padavine su izazvale ogromne probleme u vidu izlivanja tečnosti iz septičkih jama, iz kanalizacione mreže, kišnice, fekalne kanalizacije jer je došlo do zapušenja odvoda. Poplavljena su dvorišta i kuće. U konstantnoj smo komunikaciji sa nadležnim službama, čak smo tražili pomoć obližnjih opština, a dobili smo je od predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića koji je ponudio sve resurse kako bi pomogli građanima Novog Pazara, kazao je Sead Redžović predsjednik Odborničke grupe SPP-a.

Redžović upozorava da je situacija zabrinjavajuća.

– Pozivamo gradske službe da izađu u susret građanima da spriječimo dodatne, veće štete koje mogu da nastanu jer kiša ne prestaje da pada. Upućujem apel Kriznom štabu da se bolje pozabavi ovim problmem.

Istakao dugogodišnji problem korićenja rijeke Jošanice.

– Ja ću podsjetiti javnost da sam u Sjenici prilikom posjete predsjednika Vučića postavio pitanje korićanja rijeka Jošanice, Trnavice, Raške i drugih pritoka. Tada je Vučić meni obećao da će taj problem biti riješen. Skoro smo čuli od nadležnih u Gradskoj upravi da se kreće se rješavanjem tog problema, ali ziasta kasnimo jer građani su u velikoj opasnosti, kako oni tako i njihova materijalna imovina.

Mještani naselja Šutenovac istakli da ovo nije prvi slučaj, već da svaka jača kiša izaziva slične probleme. Podsjećaju da je u pitanju višedecenijski problem, da su od Gradske uprave do sada više puta dobili obećanja da će se problem riješiti, ali da je sve ostalo na obećanjima.

 

The post Redžović: Situacija zabrinjavajuća – Građani plaćaju ceh neodgovornih politika first appeared on SANA.

The post Redžović: Situacija zabrinjavajuća – Građani plaćaju ceh neodgovornih politika appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img