29.1 C
Novi Pazar

Ministar Memić posjetio glavnog muftiju Dudića

Array

Published:

Ministar turizma i omladine g-din Husein Memić, 21.11.2022. godine, posjetio je glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji dr. Mevlud ef. Dudića.

Predsjednik Mešihata čestitao je g. Memiću imenovanje na poziciju ministra i zašelio mu uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije.

Ministar Memić izrazio je radost posjetom svojoj Islamskoj zajednici čiji je legitimitet nesporan za sve pripadnike islama u R. Srbiji i za njega lično, podržavši poziv muftije Dudića imamima koji su napustili Zajednicu da se, u cilju postizanja jedinstva, vrate u okrilje tradicionalne, legalne i legitimne Islamske zajednice.

Također, ministar je istakao spremnost da sa svoje pozicije podrži projekte Islamske zajednice koji se tiču Ministarstva na čijem je čelu, posebno naglasivši projekat restauracije Altun alem džamije, kao i Starog hamama.

Muftija Dudić je ukazao da su rijetke osobe kojima se pruži prilika u životu da urade velike stvari za svoj narod, zajednicu, državu i sve građane, pozvavši pritom ministra Memića da iskoristi ovu priliku.

Ministar je predsjedniku Mešihata uputio poziv za uzvratnu posjetu.

 

The post Ministar Memić posjetio glavnog muftiju Dudića first appeared on SANA.

The post Ministar Memić posjetio glavnog muftiju Dudića appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img