26.3 C
Novi Pazar

PU “Reuda” obilježila Dan Sandžaka

Array

Published:

Kroz recitacije o Sandžaku i kreativnu radionicu, a simboličnom odjevenošću, polaznici Predškolske ustanove „Reuda“ obilježili su Dan Sandžaka. Oni su na ovaj način pokazali da već sada imaju izgrađenu svijest o ljubavi prema svom rodnom kraju.

Upravnica ove Predškolske ustanove je naglasila da je zadovoljna jer djeca žele učestvovati u projektima i nastoje biti dio sličnih predstava.

„Evo danas i Predškolska ustanova „Reuda“ sa svojim mališanima je obilježila ovaj itekako važan datum. Svojim umijećem, recitacijama, dramskim komadima, kreativnom radionicom, pjesmom, uz tradicionalnu nošnju, naši malisašni su obilježili ovaj dan i oni su naučili da je Sandžak mjesto koje treba najviše voljeti, njihov pravi dom. Bošnjaci sa svojim jedinstvenim jezikom, kulturom, tradicijom i kolektivnom sviješću zaista predstavljaju ponos našeg predivog Sandžaka. Neka Sandžak uvijek bude mjesto gdje će se baštiniti najvrijednije i domaćinske vrijednosti kao što je poštenje, rad, humanosti i mnoge druge stvari koje krase Sandžak i Sandžaklije.“, istakla je Elvira Mekić

Dan Sandžaka je obilježen i u ostalim odjeljenjima Predškolske ustanove „Reuda“, kao što je to učinila i vaspitačica Alma Mašović sa polaznicima odjeljenja na Paricama.

The post PU “Reuda” obilježila Dan Sandžaka first appeared on SANA.

The post PU “Reuda” obilježila Dan Sandžaka appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img