17.2 C
Novi Pazar

Konstituisana Skupština opštine Rožaje, za predsjednika izabran Almir Avdić

Array

Published:

Održana je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Rožaje na kojoj su verifikovani mandati odbornicima i izabran njen predsjednik.

Bošnjačka stranka vršiće samostalno vlast, sa 22 odbornička mandata. Koalicija “Prava stvar” (DPS, SD i SDP) djelovaće iz opozicionih redova, sa osam odborničkih mandata. Prvi put u odborničkim klupama lokalnog parlamenta našli su se odbornici građankog pokreta URA, sa dva mandata. Opoziciono će djelovati i Stranka pravde i pomirenja koja će građane predstavljati sa dva odbornika.

– Dosta je bilo priča da smo jedni drugima opasnost ili prijetnja. Dosta je više bilo onakvih konotacija da smo jedni patriote, a drugi izdajnici. Ja vjerujem da mi i naša pokoljenja zaslužujemo da imamo bolju budućnost. Znam da to neće biti lako, da će trebati velika energija, isključena sujeta i zajedničko djelovanje ka tome da damo odgovor na najkvalitetniji način našim biračima. Ponosnim se činim time što su nas građani birali kao ljude koji drugačije misle, koji drugačije planiraju, koji drugačije djeluju, a sve to u korist ovog našeg naroda. SPP će podržati prijedloge koji su dobro planirani i realni, ali će oštro kritizirati netransparentnost i zloupotrebu, kazao je predsjednik SPP-a u Crnoj Gori, odbornik Seid Hadžić.

Stranka pravde i pomirenja odluku o podršci donijela nakon pozitivnih odgovora na pitanja koja se delegirali, a ticala su se: Preispitivanje privatizacije dijela imovine “Gornjeg Ibra” koja je ostala van stečajne mase, preispitivanje zakonitosti otuđenja-gubitka jednog dijela teritorije opštine Rožaje, ravnopravan i pravedan odnos prema Muftijstvu sandžačkom, ali i saopštavanje javnosti visinu ukupnog duga opštine Rožaje.

– Naš odbornički klub je donio odluku da vas podrži. U nekom dnevno-političkom, partijskom interesu ovo je nesvakidašnja odluka, ali SPP je politička organizacija koja je okrenuta ka svom narodu iz razloga što smatramo da su vrijednosti koje mi politički afirmišemo univerzalne, civilizacijske vrijednosti. Naše vrijednosti su korespodentne sa vrijednostima suverene Crne Gore, evropske Crne Gore i onim što čini set propisa zaštite prava i manjinskih i drugih naroda. U tom smislu vi ćete danas dobiti našu podršku, ali ćemo vas u buduće na sva ova pitanja podsjećati i insistirati da se što prije stave na dnevni red, kazao je počasni predsjednik SPP-a u Crnoj Gori, odbornik Hazbija Kalač.

Za predsjednika Skupštine opštine Rožaje izabran je Almir Avdić, funkcioner Bošnjačke stranke. Avdić je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandate.

The post Konstituisana Skupština opštine Rožaje, za predsjednika izabran Almir Avdić first appeared on SANA.

The post Konstituisana Skupština opštine Rožaje, za predsjednika izabran Almir Avdić appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img