26.8 C
Novi Pazar

Ministar Đerlek sa ambasadorkom Smajić – Unapređivanje odnosa sa BiH ključno za razvoj čitavog regiona

Array

Published:

Ministar zadužen za oblast Ravnomjernog regionalnog razvoja Edin Đerlek sastao se sa ambasadorkom Bosne i Hercegovine u Beogradu Aidom Smajić.

Tom prilikom razgovarano o važnosti unapređivanja odnosa Republike Srbije i Bosne i Hercegovine na svim nivoima, kroz intenziviranje političkog dijaloga o svim značajnim pitanjima.

– Usaglasili smo se da poseban akcenat treba staviti na razvoju ekonomskih odnosa jer je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih partnera Republike Srbije, i stoga će nam u fokusu biti jačanje ekonomske saradnje i značajnije infrastrukturno povezivanje koje je ključno za razvoj čitavog region, kazao je Đerlek nakon sastanka.

On se zahvalio ambasadorki Smajić na njenom ličnom angažmanu kada je u pitanju otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru, navodeći da je to od velike važnosti za Sandžak i Bošnjake sa obije strane Drine, a što će bez sumnje dati ogroman doprinos u unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

– Naš primarni zadatak je jačanje naših država i bolji, kvalitetniji život naših građana uz očuvanje mira i stabilnosti koji nam moraju biti zajednički imperativ, zaključuje Đerlek.

The post Ministar Đerlek sa ambasadorkom Smajić – Unapređivanje odnosa sa BiH ključno za razvoj čitavog regiona first appeared on SANA.

The post Ministar Đerlek sa ambasadorkom Smajić – Unapređivanje odnosa sa BiH ključno za razvoj čitavog regiona appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img