29.1 C
Novi Pazar

Prva samostalna izložba fotografija Irfana Ličine u Novom Pazaru, sutra u Alternativno-kulturnom centru “Vrt 369”

Array

Published:

“Mi”, naziv je prve samostalne izložbe fotografa Irfana Ličine u Novom Pazaru. Bit će održana sutra u 15 sati u Alternativno kulturnom centru “Vrt 369”. 25 fotografija iz ove serije već je prikazano u Beogradu 2018. Godine. Za izložbu u Novom Pazaru trebalo je, kaže, da se sve kockice slože.

U tom vremenu ekspanzije mojih fotografija nisu se složile kockice između mene i kulturnih tačaka u gradu. Nije bilo konkretnih poziva, bilo je nešto između redova ali ne baš konkretno. Onda je naišla pandemija Korona virusa. Morali smo čekati da prođe period zabrane društvenih aktivnosti. Sad kad se sve smirilo došlo je vrijeme da se kockice poslažu i da organizujemo jednu ovakvu izložbu u mom gradu. Najteže je predstaviti svoj rad svojim ljudima. Tu ima uvijek neka doza treme i odgovornosti prema ljudima. Ali, osjetio sam potrebu da ljudi vide, iako imaju mogućnost i na društvenim mrežama, portalima za koje radim, ali potreba da prikažem ljudima, publici koja me sve godine podržavaju sad je naišla. Fotografije su također rađene na način da nisu ramljene klasično kao u galerijama već je korišten pak papir. Želja mi je bila poslati i poruku ekološke svijesti da se ništa ne baca i da se papyri mogu koristiti i kao ramovi za fotografije. Sve je koncept prirodnog stvaralaštva. Kada sam počinjao na da se bavim fotografijom na tom nekom starom foto-aparatu koji sam imao od moje mame koji je ona koristila za ljetovanja koristio sam crno-bijeli film. Kad sam ušao u sfere digitalne fotografije ostalo mi je to u mom fokusu. Ona daje tu moć da sa dvije boje ostaviš snažan dojam na posmatrača. Mnogo je lakše kad je u boji fotografija ali u crno-bijeloj moraš imati znanje da predočiš upečatljiv trenutak, kaže Irfan Ličina fotograf

 

The post Prva samostalna izložba fotografija Irfana Ličine u Novom Pazaru, sutra u Alternativno-kulturnom centru “Vrt 369” first appeared on SANA.

The post Prva samostalna izložba fotografija Irfana Ličine u Novom Pazaru, sutra u Alternativno-kulturnom centru “Vrt 369” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img