26.3 C
Novi Pazar

Dr. Rešad ef. Plojović i dr.hfz. Almir ef. Pramenković prva imena na izborima za Sabor IZ u BIH

Array

Published:

 

Dr. Rešad ef. Plojović i dr. hafiz Almir ef. Pramenković prva su dva poznata imena od ukupno pet koliko se s ovog prostora imenuje na izborima za Sabor IZ u BiH, najviši zakonodavni organ koji donosi i Ustav IZ.

To su naši čelni ljudi, naši veliki autoriteti, naši naučni radnici. Ljudi koji su dugo u Islamskoj zajednici. Mi smo imali čast da je grupu naših sabornika predvodio rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić koji, kao sve što je u životu radio dostojanstveno i perfektno zastupao nas je tako i u Saboru u BiH na takav način. Zahvalio bih se i u ime Mešihata i u ime CIK-a čiji sam predsjednik petorici zastupnika kojima sad ističe mandat, kaže Samir Škrijelj gen. sekretar Mešihata IZ u Srbiji

Izbori iz reda članova skupština medžlisa Muftijstva sandžačkog još traju.

– Kandidate predlaže Centralna izborna komisija po metodi da se od dobrih predlože najbolji. Ko god da prođe, koga god da izaberu članovi skupština medžlisa oni će biti naši predstavnici.

Inače, ovo je peti mandat za kojeg biraju predstavnike u Saboru. Sastavljen je iz redova svih medžlisa BiH, Mešihata u Srbiji, kao i Slovenije i Hrvatske i dijaspore.

The post Dr. Rešad ef. Plojović i dr.hfz. Almir ef. Pramenković prva imena na izborima za Sabor IZ u BIH first appeared on SANA.

The post Dr. Rešad ef. Plojović i dr.hfz. Almir ef. Pramenković prva imena na izborima za Sabor IZ u BIH appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img