35 C
Novi Pazar

Mladi preduzetnik poručuje: Svi koji započinju svoje male biznise, najveće su i radilice

Array

Published:

Džemil Pepić, samostalni je preduzetnik. Nakon osam godina iskustva, rada u ugostiteljstvu odlučio je pokrenuti svoj biznis. Danas je on gazda, samo što radi više od drugih. Ima i svoje zaposlene uz poruku da se od dobrog tima saradnika ne odustaje.

-Kad sam pokretao binis, otvarao restoran, dosta je bilo teških trenutaka, proceduralnih poteškoća, neočekivanih finansijskih ulaganja i slično. Kad god planiramo nešto ispadne naknadno, preko toga. Sve to nas mlade, tako reći nespremne ljude pogodi da pomislimo kako nije baš najpogodnije vrijeme da nastavimo tu priči ali opet imamo nekog ko nas u tom trenutku probudi. Svi koji započinju svoje male biznise, najveće su i radilice. Mi smo i radnici, i vlasnici, i čistači, sve što treba u tom trenutku. Radio sam na mnogim mjestima. Najveće mi je zadovoljstvo, a imam devet radnika, kad mogu da im pružim sasvim zadovoljavajuće okolnosti,  životne potrebe kroz zaradu. Mogu da kažem da su plate iznad gradskog prosjeka. Svi znamo kako se kreću plate konobara, kuhara a meni nije bio cilj da ja samo zarađujem jer sam i ja nekad bio na njihovom mjestu. Odnos zarada i plata, moje finansijske dobiti sasvim je prihvatljiv i za mene i za njih, kaže Džemil Pepić mladi preduzetnik

Iako postoji pomoć države, neophodna je i podrška lokalnih vlasti

-Svake godine raspisuju se određeni projekti koji daju mladima mogućnost da učestvuju i osnuju svoje firme uz pomoć njihove podrške. Mladi, međutim, nisu zainteresovani jer ih je strah da se upuste u nešto u šta nisu sigurni. Zato smatram da trebaju imati podršku lokalne vlasti da bi se upustili u posao kojeg žele obavljati da ostanu u gradu u kojem žive a ne da im glavni cilj bude odlazak u inostranstvo, poručuje msc Ševal Kadrija Pupe Departman za pravne nauke UNINP

The post Mladi preduzetnik poručuje: Svi koji započinju svoje male biznise, najveće su i radilice first appeared on SANA.

The post Mladi preduzetnik poručuje: Svi koji započinju svoje male biznise, najveće su i radilice appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img