35 C
Novi Pazar

Na FIS-u promoviran 13. po redu časopis “Islamska misao”

Array

Published:

U Amfiteatru Fakutleta za islamske studije u Novom Pazaru održana je promocija naučnog časopisa “Islamska misao”. Kao godišnjak – već punih 13 godina raduje čitalačku publiku koja je ljubitelj čiste islamske misli. Autori naučnih radova krem su teološke akademske elite Sandžaka, a “Islamska misao” od prvog dana prepoznata je kao jedan od najvrijednih projekata Islamske zajednice.

Član UO FIS-a dr. Hajrudin Balić ističe da je ovaj naučni časopis odličan poligon mislećim ljudima, naučnicima, teolozima i muderisima.

U jednom štivu, ističe hfz. dr. Almir Pramenković, nalazi se osnova postavki vjere svakom znatiželjnom koji o svojoj vjeri želi izučavati.

Različite oblasti su zastupljene – svaka bitna na svoj način. Kao poseban skup životnih i teoloških oblasti, “Islamska misao” čini potpunu sintezu između vjerskog, duhovnog i društvenog poimanja – poruka je prodekana FIS-a prof. dr. Mustafe Fetića.

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić obratio se prisutnima. FIS, poručuje, od prvog dana svjetiljka je Sandžaka, pa je kao takav bio pokretač i inicijator da Novi Pazar postane univerzitetski grad.

Tom prilikom pozvani su i drugi autori da se uključe u idućim izdanjima. “Islamska misao”, složni su prisutni, štivo je koje treba imati svaka muslimanska kuća.

SANA

 

The post Na FIS-u promoviran 13. po redu časopis “Islamska misao” first appeared on SANA.

The post Na FIS-u promoviran 13. po redu časopis “Islamska misao” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img