29.1 C
Novi Pazar

Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Usame Zukorlić posjetio Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru

Array

Published:

Nakon posjete Islamskoj zajednici, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Usame Zukorlić boravio je u zvaničnoj posjeti Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Kao svršenik osnovnih i master studija ovog univerziteta razgovarao je sa rektorom i rukovodećim kadrom Univerziteta na koji način sa pozicija koje stranka na čijem je čelu obnaša u vrhu države može da doprinese ovom Univerzitetu. Rektor UNINP-a prof. dr. Suad Bećirović istakao je da se Univerzitet ponosi svojim svršenicima koji su na vodećim mjestima u državi i društvu. Sve je to dokaz kvaliteta doma u kojem su sticali svoje akademsko obrazovanje.

“On je naš svršenik – svršenik osnovnih i master studija. Nama je, prije svega, drago što naši svršenici tako napreduju, što preuzimaju i imaju bitne javne funkcije – kako u javnom sektoru, tako i u privatnom sektoru. Raduje nas to što nas nije zaboravio, došao je u svoju matičnu kuću da pita šta treba, kako može Narodna skupština R. Srbije, te Stranka pravde i pomirenja pomognu Univerzitetu. Nama su, prije svega, sa našeg Univerziteta bitni da bismo zajedno djelovali na polju razvoja našeg društva, da budemo bitni činioci i faktori, prije svega da naša omladina ima budućnost u Sandžaku i šire”, kazao je rektor prof. dr. Suad Bećirović.

UNINP jedna je od najvažnijih ustanova u Sandžaku, ističe Usame Zukorlić. Kao takav doprinio je podizanju kvaliteta života na našem domovinskom prostoru. Zato će zauvijek imati njegovu podršku onako kako se i njegov osnivač rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić borio za njega.

“Nakon što sam posjetio Islamsku zajednicu, došao sam u posjetu Internacionalnom univerzitetu da im prenesem utiske političkog djelovanja u Beogradu, a i da čujem šta su to potrebe UNINP-a i na koji način sa pozicija koje obnašamo u Beogradu i u Skupštini i u Vladi i u ministarstvima možemo da doprinesemo UNINP-u. Internacionalni univerzitet je jedna od najvažnijih ustanova u Novom Pazaru i Sandžaku. To je ustanova koja je zaslužna za podizanje kvaliteta života u Novom Pazaru i Sandžaku i nama je zaista stalo da doprinesemo da Univerzitet ima što bolje uslove za razvoj, za napredak, jer će sve to na kraju dana da efektira boljim kvalitetom života u Sandžaku”, kazao je potpredsjednik skupštine R. Srbije Usame Zukorlić.

The post Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Usame Zukorlić posjetio Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru first appeared on SANA.

The post Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Usame Zukorlić posjetio Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img