26.3 C
Novi Pazar

Memorandum o saradnji UNINP i BBI pruža priliku studentima da ideje pretvore u praksu

Array

Published:

 

Kroz saradnju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i BBI banke u Sarajevu pružena je mogućnost studentima Departmana za ekonomske nauke da pokažu praktična znanja. U maju, kada BBI planira organizaciju Sarajevo biznis foruma i Sarajevo halal sajma, studenti će stečeno znanje primijeniti u praksi.

Planirano je da potpišemo jedan pravni okvir, Memorandum o saradnji koji će biti osnova za sav dalji razvoj. Na Univerzitetu je fokus stavljen na mlade ljude, na studente, da im se pruži prilika za stjecanjem novih znanja kroz rad u BBI banci, saradnji na Sarajevo biznis forumu. Mislim da je ovo početak jedne uspješne saradnje. Ulaganje u mlade ljude, u njihovo stručno usavršavanje i obrazovanje je model koji ćemo primijeniti i u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom u Novom Pazaru. Univerzitet, naravno, treba sarađivati i sa visokoškolskim ustanovama u BiH i svijetu i vjerujemo da ćemo i na tom polju imati ulogu u smislu povezivanja, otvaranja nekih novih projekata, novih poslovnih ideja nove konekcije. Mladi ljudi trebaju svoje ideje pretvarati u praksu, kaže Dino Selimović direktor Sajevo Business Forum i BBI VIP Business Club.

Nedžad Gušić, član Uprave BBI  ističe da je neophodno pokazati povjerenje prema mladim ljudima.

-Trebamo im napraviti platformu. Ne trebamo im toliko ni govoriti šta da rade. Trebamo napraviti otvorenu priču, priliku da se povežu, pronađu svoj zajednički interes i u nekom kontekstu, kad napravimo tu priliku, lagano se povući a njih pustiti da pokažu svoje raskošne talente kao što ih pokazuju u inostranstvu i u sportu, ekonomiji, obrazovanju, saradnji.

The post Memorandum o saradnji UNINP i BBI pruža priliku studentima da ideje pretvore u praksu first appeared on SANA.

The post Memorandum o saradnji UNINP i BBI pruža priliku studentima da ideje pretvore u praksu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img