26.3 C
Novi Pazar

Veliki protest građana u Muru – Ustrajat ćemo u zahjevima dok nam djeca ne budu sigurna

Array

Published:

Preko hiljadu građana Novog Pazara, iz naselja Mura ali i ostatka grada, okupio se na mirnom protestu na mjestu nedavne pogibije djevojčice Melise Zećović kako bi zatražili od nadležnih da se ovakve nesreće više ne ponavljaju.

U ime građana Mura obratili su se Haris Ibrahimović i dr. Hako Bihorac. Oni su predočili su svoje zahtjeve za rješavanje problema. Zatražili su postavljanje trotoara, video nadzora, usporivača brzine odnosno ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije. Prisutni su tražili i da se bahati vozači strožije kažnjavaju.

Organizatori istakli da je samo u posljednjih godinu dana na dionici Novi Pazar – Kruševački most stradalo šest osoba, a na dionici u Muru dvije.

Ukazali i na nerad nadležnih organa koji traje decenijama. Poručili da ovo nije “prolazni protest” već će u zahtjevima istrajati dok ne budu ispunjeni. Poruka skupa je da je bezbijednost pješaka u Novom Pazaru ugrožena ne samo u Muru, već i u naseljima kao što su Selakovac, Pašino Gumno, Lukare, te posebno u blizni škola gdje su trotoari uzurpirani.

Protestu je prisustvovao i otac tragično nastradale Melise koji je rekao da “nešto mora da se pod hitno učini jer nikom ne želi ono što se njemu desilo”.

“Drago mi je što su svi ovi ljudi došli danas jer moje Melise nema pa nema više ali ne želim da iko doživi ono što sam ja doživio” – rekao je potreseni otac.

Nakon protesta koji je uključivao blokadu magistrale u trajanju od 45 minuta, građani su se mirno razišli.

 

The post Veliki protest građana u Muru – Ustrajat ćemo u zahjevima dok nam djeca ne budu sigurna first appeared on SANA.

The post Veliki protest građana u Muru – Ustrajat ćemo u zahjevima dok nam djeca ne budu sigurna appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img