18.5 C
Novi Pazar

Arapski jezik je okean u kojem treba zaploviti

Array

Published:

 

Otvorenost Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru za komunikaciju pokazala se i s obilježavanjem Međunarodnog dana arapskog jezika. Ono što društvu nedostaje, otvoren razgovor, omogućili su sugrađanima.

 

Sama važnost arapskog jezika bitna je za muslimane širom svijeta. Arapski jezik za sve predstavlja jedno more u koje nisu mnogi još zaplovili. Svima je interesantno kako mi govorimo arapski jezik jer nema pismo kao ostali jezici već je poseban, za sebe. Sugrađane je jako zanimalo koje su to riječi izvedenice iz arapskog jezika, kako mi učimo arapski jezik, kako oni mogu i gdje učiti arapski, šta sve Medresa nama nudi. Učenici su, zaista davali jasne odgovore na to, ističe Sumeja Hajrović učenica Medrese Gazi Isa-beg.

Djeca se po prvi put susreću kad upisuju Medresu sa arapskim jezikom i uvijek postoji bojazan da je mnogo težak jezik.

-Najveći problem mislim da je zbog pisma koje je nepoznato, što moramo krenuti od alfabeta. Ipak, ne slažem se da je arapski jezik težak. Predrasuda je možda jer nismo u prilici da ga toliko slušamo. Zapravo, ima više pojednostavljenih stvari od našeg jezika, pojašnjava prof. arapskog Adela Toković

 

The post Arapski jezik je okean u kojem treba zaploviti first appeared on SANA.

The post Arapski jezik je okean u kojem treba zaploviti appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img