26.3 C
Novi Pazar

Čestitka muftije Dudića predsjednici BNV

Array

Published:

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić čestitao je dr. Misali Pramenković izbor na mjestu predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

– Zadovoljstvo mi je uputiti Vam iskrene čestitke povodom izbora na mjesto predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji.
Očekujemo da će Vaš izbor na čelnu poziciju vratiti Bošnjacima povjerenje u ovo važno nacionalno tijelo, koje je izgubljeno prije 15 godina, kada je sa adrese Vijeća napadnuta Islamska zajednica i ugroženo njeno jedinstvo.

– Uvjeren sam da imate dovoljno znanja, vjere, mudrosti, hrabrosti, strpljivosti i drugih ljudskih i moralnih kvaliteta koji Vas čine najboljim izborom, kojim se svi Bošnjaci, bez obzira na stranačku pripadnost, kao i svi izabrani vijećnici, mogu ponositi i osjećati sigurnim da ćete znati zaštititi i boriti se za sva njihova prava koja su nadležnost savjeta nacionalnih zajednica.

– Molim Uzvišenog Allaha da Vam podari snage i mudrosti u nošenju ovog važnog emaneta, te da Vaš izbor na čelnu poziciju Vijeća bude još jedan od važnih koraka u pravcu vraćanja nacionalnog jedinstva Bošnjaka i jedinstvene Islamske zajednice.

 

The post Čestitka muftije Dudića predsjednici BNV first appeared on SANA.

The post Čestitka muftije Dudića predsjednici BNV appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img