26.3 C
Novi Pazar

Završeno takmičenje u hifzu učenika Škole Kur’ana časnog

Array

Published:

Završeno je takmičenje u hifzu učenika Škole Kur’ana časnog. U Amfiteatru FIS-a održana je svečanost proglašenja najboljih – uz poruku da u kur’anskom natjecanju nema onih koji su gubitnici.

Svi takmičari danas su pobjednici. Direktor Škole Kur’ana časnog hfz. Irfan ef. Malić obratio se prisutnima u uvodnom dijelu. Ovakvi projekti veliki su i posebni, poručio je, jer počinju i završavaju se Božjim govorom.

“Svi smo danas pobjednici, jer u takmičenju učenja Kur’ana ne postoji gubitnik. Svi smo pobjednici. Komisija se potrudila, ali znajte da je sve, što je u ljudskoj ruci, sklono pogrešci. Ovakvi projekti jesu samo dokaz da naša IZ-a na čelu sa našim dragim Muftijom korača ozbiljnim putem. Ovakvi projekti su veoma vrijedni projekti. Škola Kur’ana sa preko 1500 djece postavlja ljestvicu veoma visoko. Neka je mubarek olsun svim takmičarima i svima koji su uzeli učešće”, kazao je direktor Škole Kur’ana časnog hfz. Irfan ef. Malić.

Prisutnima se obratio i muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Najbolji među nama su oni koji Kur’an uče i njime drugog podučavaju – ističe on.

“Zahvaljujući muhafizima i vrijednim predavačima imamo ovo večeras – blago njima. Oni su podijeliti znanje koje imaju, pa su to prenijeli drugima. Nije znanje znati, već je znanje znati drugom predati. Pa ih pogledajte – veseli su večeras dok uživaju u ljepotama učenja Kur’ana svoje talebe. Oni su danas najponosniji. I takvi trebaju biti”, kazao je muftija dr. Dudić.

Škola Kur’ana ponos je Islamske zajednice i cijelog našeg naroda – dodaje muftija dr. Dudić.

“Islamska zajednica je ponosna, sretna da ima Školu Kur’ana i da ste vi izveli 25 hafiza. Pa iz mjeseca u mjesec darujete ovaj narod sa čuvarima Kur’ana. Škola Kur’ana nama je amanet i moramo je nositi”, dodao je muftija dr. Dudić.

Takmičenje trajalo je dva dana, a organizovano je pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji, uz podršku Fondacije “Hifz Kur’ana časnog” i Vjersko-prosvjetne službe.

Na kraju svečanosti dodijeljene su plakete i nagrade najboljima.

Kategorija – Sura Bejjine

 1. Farah Kamešničanin
 2. Ahmed Tutić
 3. Muhamed Dazdarević
 4.  Lamija Šantić

Kategorija – Amme džuz

 1. Nejla Dibranin
 2. Abdurahman Mahmutović
 3. Mejrem Jerebičanin
 4. Nedžma Mekić

Kategorija – Tebarek džuz

 1. Hafsa Dautović
 2. Dalila Mekić
 3. Džana Karišik
 4. Lejla Bećirović

Kategorija – Tri džuza

 1. Abdullah Numanović
 2. Sara Dautović
 3. Mejrem Turković

Kategorija – Sura Bekare

 1. Elvan Zećirović
 2. Nusjeba Vejselović
 3. Samid Numanović
 4. Anis Hasanović i Sara Dolovac

Kategorija – Pet džuzeva

 1. Rumejsa Destanović i Sara Islamović
 2. Emir Zukorlić
 3. Omar Menonjić

The post Završeno takmičenje u hifzu učenika Škole Kur’ana časnog first appeared on SANA.

The post Završeno takmičenje u hifzu učenika Škole Kur’ana časnog appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img