25.1 C
Novi Pazar

Usvojen budžet SO Rožaje – Opozicija: “Budžet najbolje oslikava odliv mladih iz Rožaja”

Array

Published:

Održana je treća redovna sjednica SO Rožaje. Na Dnevnom redu našle su se 3 tačke, a glavna rasprava vodila se oko tačke vezane za budžet. Bilo je oprečnih mišljenja.
I dok je vladajuća, Bošnjačka stranka, stava da je transparentan, razvojni i dobro raspoređen, odbornici opozicije iskazali su svoje nezadovoljstvo ističući da je on samo idealna slika nerazvijenosti opštine, te odliva mladih koji, nažalost, ne vide svoju perspektivu u svom rodnom gradu.

“Ako je namjera da ovaj naš budžet bude da izmirujemo neke obaveze koje imamo na lokalu, a ne da se nešto uradi u narednim peridou, onda se ja prvi prijavljujem da idem ka zemljama Evrope kao nasa dijaspora sto je. Kakve poruke šaljete njime? Da on postoji samo da bi se vraćali dugovi, zajmovi, krediti. To su strašne poruke. Ne daju nam nikakvu nadu za budućnost. Budžet ovaj nema nikakvu viziju”, kazao je predsjednik SPP-a u CG i šef odborničkog kluba u SO Rožaje Seid Hadžić.

Podsjetio šta je SPP u Crnoj Gori izdejstvovala amandmanima na drzavni budzet za 2023 godini države za opštinu Rožaje i druge južnosandžačke opštine, a nije vladajuća stranka kao što je BS, pa je pozvao odbornike da se, kada komentarišu druge, malo bolje pripreme.

“Bitni ekonomski parametri koji predstavljaju upustvo i smjernice za izradu budžeta jesu, između ostalog, i planiranje budžeta zasnovano na projekcijama ekonomskog razvoja. Da li ovaj budžet generiše ekonomski razvoj? Ako smo odvojili 7,2 miliona za potrošnju, a za kapitalni budžet 1,3. Naravno da je budžet potrošački i nimalo razvojni, a time poručujemo našim građanima da je ovo jako opasna praksa ekonomske neodrživosti planiranja vođenja grada. To nam nadalje poručuje da se trebamo iseljavati glavom bez obzira, jer ovdje ni oni koji su zaduženi da misle o nama to zapravo ne rade niti pokazuju želju da to skoro u budućnosti odrade”, dodao je Hadžić.

Odbornik Hazbija Kalač postavio je sedam pitanja koja se odnose na funkcionalnost budžeta. Na ova pitanja izvjestilac, ali ni čelni ljudi opštine Rožaje nisu imali adekvatne odgovore.

The post Usvojen budžet SO Rožaje – Opozicija: “Budžet najbolje oslikava odliv mladih iz Rožaja” first appeared on SANA.

The post Usvojen budžet SO Rožaje – Opozicija: “Budžet najbolje oslikava odliv mladih iz Rožaja” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img