29.1 C
Novi Pazar

Savjet za mlade pri Gradskoj upravi Novi Pazar nefunkcionalan

Array

Published:

Gotovo dvije godine, ali samo na papiru, djeluje Savjet za mlade pri Gradskoj upravi Novi Pazar. Iako ima svoje članove, predsjednicu, iako ga je izglasala Skupština I trebalo bi da učestvuje u kreiranju, strategijama, razvoju i napretku mladih, nijedna sjednica do danas nije održana.

Savjet za mlade jedan je inicijativni odbor koji služi za usmjeravanje politike prema omladini. Dosad nismo imali niti jednu sjednicu. Prije nekoliko dana na jednom forumu saznali smo ko nam je predsjednica i zamjenica. Nismo imali konstitutivnu sjednicu Savjeta za mlade zbog, kako je rečeno, privatnih razloga predsjednice. U detalje nismo ulazili a važni je samo to da organ Savjet za mlade ne funkcioniše, kaže Esma Ljajić članica Savjeta za mlade pri Gradskoj upravi Novi Pazar

– Pričamo o realnim stvarima, ne o političkim i propagandnim. Imamo zastupljenost mladih u svim tim kancelarijama za mlade gdje 90 posto mladih ni ne zna da postoje bilo kakvi projekti. Nemamo nikakve informacije niti bilo kakve javne konkurse za projekat. Sva priča da je Kancelarija za mlade otvorena pada jer smo često nailazili na blokade. U većini slučajeva jer pripadamo drugoj političkoj partiji ako ne i u potpunosti, ističe Džemil Pepić član Savjeta.

 

The post Savjet za mlade pri Gradskoj upravi Novi Pazar nefunkcionalan first appeared on SANA.

The post Savjet za mlade pri Gradskoj upravi Novi Pazar nefunkcionalan appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img