29.1 C
Novi Pazar

Mutemiri iz Sandžaka borave u gradu Allahovog poslanika

Array

Published:

Mu’temiri iz Sandžaka ovih dana borave na najodabranijem mjestu. Tim povodom za naš medij iz grada Allahovog poslanika javio se vodič mu’temira mr. Sead ef. Islamović.

“Želim da obavijestim sve u Sandžaku da sve protiče hvala Allahu kako treba. Svi smo dobro i zdravo i nemamo nikakvih problema. a želim da kažem posebno da nikada kao sada nismo imali bliži hotel i ljepše uslove. Jučer smo imali prilike da obiđemo Medinu i određena mjesta koja imaju svoju historijsku priču. Obišli smo brdo Uhud i mjesto gdje su ukopani šehidi Uhuda. Znate da je to bila jedna posebna bitka u islamu gdje su muslimani bili dobro namučeni, pa je čak i Poslanik a.s. bio ranjen. Nakon toga otišli smo u jedan palmovik, gdje smo kupili posebne hurme koje se prodaju u tom palmoviku. Nakon toga smo obišli Mesdžid sa dvije kible, a to je mjesto gdje su muslimani u početku jedan isti namaz klanjali u dva pravca. Namaz su zanijetili i klanjali prema Palestini, a onda tokom namaza okrenuli se prema Kjabi i nisu prekidali namaz. Tako je taj mesdžid ostao i dan danas da vjernici obilaze, kazao je ef. Islamović.

Vjernici su potom obišli Hendek, te mesdžid kuba, kao i Poslanikovu džamiju i Poslanikov mezar, a nakon dana odmora planirana je posjeta Mekki.

The post Mutemiri iz Sandžaka borave u gradu Allahovog poslanika first appeared on SANA.

The post Mutemiri iz Sandžaka borave u gradu Allahovog poslanika appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img