26.3 C
Novi Pazar

CHR Hajrat realizovao još jednu akciju: Esnaf Kurbašević uspješno operisan

Array

Published:

Mladić Esnaf Kurbašević iz Novog Pazara borio se sa teškim oblikom oboljenja bubrega. Njegova majka odlučila je obratiti se CHR Hajrat. Direktor Mirsad ef. Bećirović odmah je pokrenuo akciju za operativni zahvat u Turskoj. Sredstva su brzo prikupljena zahvaljujući našim ljudima iz dijaspore i rodnog Sandžaka, pa je Esnaf otputovao u Tursku i zahvaljujući dragom Bogu riješio problem. On je sada dobro, pa je sve to bio povod da budemo gosti njegove porodice. Slatka kahva, suze radosnice i lijepa riječ – slike su koje nosimo sa sobom.

“Zaista je i za mene danas poseban i radostan dan. Nalazimo se kod porodice Kurbašević. Prije nekoliko mjeseci njegova majka obratila se nama i tražila pomoć da pokrenemo akciju za operaciju njenog sina Esnafa. Hvala dragom Allahu mnogi su se ljudi odazvali, pa smo prikupili odgovarajuća sredstva. Esnaf i njegova majka bili su u Istanbul, obavili operaciju, bilo je tu nekih malih problema, ali hvala Bogu sve su to uspjeli da srede i evo danas je Esnaf sa njegovom majkom u kući – veseo i zdrav ako Bog da će biti ostatak života. Molim Boga dragog da sve koji su se odazvali ovoj akciji nagradi, da im to bude sadaka, jer ono što su dali za njegovo zdravlje, neka znaju, pogodili su, jer su dali na pravom mjestu. Spasiti jedan život vrijedno je koliko i spasiti cijelo čovječanstvo”, kazao je direktor Mirsad ef. Bećirović.

Majka u suzama – sretna što je njen Esnaf ponovo zdrav i što je porodica na okupu. Zahvalna Allahu, ali i svim ljudima koji su pomogli.

“Hvala cijelom narodu, svima koji su nam pomogli, pa sam ovo dijete spasila. Prvo Mirsadu pa svima redom, jer sam u Tursku bila i to sa njim završila – u ime Allaha krasnog pa sa narodom”, kaže majka Esnafa Kurbaševića.

I zaista, najbolji su i Gospodaru najdraži oni koji su drugim ljudima na usluzi i pomoći. CHR Hajrat nastavlja svoj put dobročinstva.

SANA

 

 

The post CHR Hajrat realizovao još jednu akciju: Esnaf Kurbašević uspješno operisan first appeared on SANA.

The post CHR Hajrat realizovao još jednu akciju: Esnaf Kurbašević uspješno operisan appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img