29.1 C
Novi Pazar

SAN O PRVOM KORAKU – SVI ZA BAKIRA

Array

Published:

Humanitarna organizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i u novu 2023. godinu je krenula vrlo aktivno. Pored učešća u zajedničkoj akciji za Jasminu Neziraj iz Prizrena, juče je pokrenula akciju naslovljenu ” SAN O PRVOM KORAKU- SVI ZA BAKIRA ” .

Bakir je dječak od 11 godina iz jednog sela, opština Tutin, koji zbog problema na porođaju ostaje bez vazduha i sklopom nesretnih okolnosti oboljeva od cerebralne paralize.

Kroz šta je sve prošao u svome djetinjstvu, i on i njegovi roditelji, možete i sami zamisliti
Bakir je vrlo inteligentan i svjestan svih okolnosti, pohađa peti razred, vrlo je aktivan i omiljen kod svojih drugara, čak je naučio i da klanja.

Njegova želja da učini prvi korak je ogromna, njegova dova i nada su pokrenule ne samo njegovu užu i širu porodicu već i mnoga humana srca diljem svijeta.

U novembru 2023. odlazi na pregled u specijalnu kliniku u Zagreb, gdje doktori konstatuju da zbog njegove aktivnosti i zbog cjelokupnog fizičkog i psihičkog stanja u kome se nalazi, zbog njegove ogromne zelje i snage postoji velika vjerovatnoća da će kroz niz terapija moći da učini prvi korak.

Naravno, ovo je neizlečiv neuro-motorički poremećaj nastao nedostatkom kiseonika u moždanim ćelijama pri rođenju , i sve je u Allahovim dž.š. rukama , ali da i mi uradimo što je do nas.

– Bakir u ponedeljak 23.01. odlazi na prvi ciklus terapija, koji bi trebao da traje oko 3 mjeseca, zavisno od snage njegova tijela. Zavisno od toga, ovaj ciklus terapija, najsavremenijim robotima može da košta i do 35.000 €, prilično velika suma. Porodica je sakupila koliko je u mogućnosti, ostatak ćemo inshAllah mi. Naši članovi i prijatelji su ljudi otvorenog srca, i nisu ni teritorijalno ni na bilo koji drugi način ograničeni i vezani za svoja dobra djela. Oni su već informisani i akcija je juče pokrenuta, prve uplate su već pristigle.
Pozivamo sve ljude diljem Dijaspore da nam se priključe i pomognu Bakiru da učini prvi korak.Uplate možete vršiti preko našeg računa:

Bosniaken Frankfurt und Diaspora e.V. IBAN DE48 5065 0023 0037 1578 56 BIC HELADEF1HAN http://www.paypal.me/Bosniaken ammarkerimf@gmail.com

Ovo su nam poručili iz Humanitarne organizacije Bošnjaci Frankfurta i dijaspore u nadi da će ova poruka stići do što većeg broja ljudi, koji su u mogućnosti i koji žele i mogu pomoći.

The post SAN O PRVOM KORAKU – SVI ZA BAKIRA first appeared on SANA.

The post SAN O PRVOM KORAKU – SVI ZA BAKIRA appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img